De superhelden in Marvel-films gedragen zich doorgaans nobel en eerbiedig, maar de trailer voor de nieuwe Amazon-serie The Boys laat zien dat het ook anders kan. In deze zwartkomische variant op Watchmen zien we een wereld waarin asociale superhelden gewoon doen waar ze zin in hebben. We zien zelfs een weinig aan de verbeelding overlatende scène waarin een superheldin tijdens de seks geen rekening houdt met haar superkrachten - met dodelijke gevolgen voor haar bedpartner. Als het wangedrag de spuigaten uitloopt wordt een hele CIA-eenheid genaamd The Boys in het leven geroepen om deze anti-helden een halt toe te roepen.

Article continues after the ad

Eindelijk een grote rol voor Karl Urban

The Boys worden aangevoerd door Billy Butcher, die gespeeld wordt door Karl Urban. Deze Nieuw-Zeelander duikt al sinds zijn rol als Eomer in de Lord of the Rings-films steeds weer in goede rollen op; we kennen hem als Bones uit de Star Trek-films, als Skurge uit Thor: Ragnarok en natuurlijk als Judge Dredd uit de keiharde reboot Dredd. Nu voert hij voor het eerst de cast van een grote tv-serie aan. Hopelijk zien we hem in de nabije toekomst ook nog in een Dredd tv-serie.

Van de makers van Superbad en Sausage Party

Deze comedy-serie is gebaseerd op de comics-serie van Garth Ennis en Darick Robertson. Na het zien van deze trailer kan het nog alle kanten op, maar The Boys krijgt van ons het voordeel van de twijfel omdat de mannen achter hilarische komedies als Superbad en Sausage Party achter de serie zitten. Jawel, komiek Seth Rogen en zijn maatje Evan Goldberg hebben deze comics omgetoverd tot een tv-serie dus dat belooft veel goeds. The Boys is vanaf 26 juli te zien op Amazon Prime. Rogen en Goldberg komen deze zomer ook nog met de komedie Good Boys, die in augustus in de bioscopen verschijnt.