Idris Elba keert binnenkort terug als rechercheur John Luther! Op 1 januari 2019 gaat het langverwachte vijfde seizoen van start bij BBC First. Mis de nieuwe afleveringen niet, want volgens de makers gaat dit het grootste, engste, donkerste en spannendste seizoen van Luther ooit worden...
 

Article continues after the ad

Na de special van twee afleveringen in 2015 moesten we het twee jaar zonder Luther stellen. Het leek erop dat de populaire serie tot een einde was gekomen, maar bedenker-scenarist Neil Cross deelde een tijdje terug het geweldige nieuws dat er nieuwe afleveringen zouden komen. Ons lange wachten is beloond, want het moment is daar. Op 1 januari gaat seizoen vijf van Luther van start en daarna volgt, tot en met 4 januari, elke dag een nieuwe aflevering!
 

 

Seriemoordenaar

In het vervolg van de serie gaat detective John Luther een weerzinwekkende seriemoordenaar achterna. Dat blijkt geen makkelijke taak, want valse aanwijzingen belemmeren Luthers zoektocht. Terwijl Londen wordt geteisterd door de meest gruwelijke moorden, moet Luther de demonen van zijn eigen verleden onder ogen zien. Hij moet kiezen wie te beschermen... en wie op te offeren. 
 

Idris Elba

Seizoen 1 van Luther begon in 2010 en sindsdien krijgen we maar geen genoeg van de detective. De Britse acteur Idris Elba, ook wel bekend als de Sexiest Man Alive, werd voor zijn rol als Luther wel vier keer genomineerd voor een Golden Globe en maakte onlangs zijn regiedebuut. Ook heeft hij inmiddels een druk schema in Hollywood, waar hij bijvoorbeeld te zien was in Thor: RagnarokStar Trek BeyondThe Dark Tower en Avengers: Infinity War. Wij kunnen niet wachten om hem weer in zijn klassieke regenjas aan het speuren te zien.
 

 

Duurt 1 januari jou te lang? Kijk dan nu alvast de trailer!


Je ziet de eerste aflevering van Luther seizoen 5 op 1 januari om 22:00 uur bij BBC First. Op 2, 3 en 4 januari volgen de drie andere afleveringen.