Alle sexy, Saksische shield walls nog aan toe! Het derde seizoen van The Last Kingdom krijgt een fikse Nederlandse inbreng. Tygo Gernandt heeft een rol te pakken in het middeleeuwse epos.

Gernandt speelt een krijger met de naam ‘Jackdaw’. Volgens de acteur is het een eenling die door Groot-Brittannië zwerft, en zich aansluit bij de gevaarlijke helderziende Skade. De acteur meldt dat hij ‘in veel vechtscènes zit’, en hoopt dat hij mee mag doen aan eventuele vervolgseizoenen. Aangezien The Last Kingdom gebaseerd is op een (momenteel) elfdelige boekenreeks (The Saxon Stories).

 

The Last Kingdom

Gernandt is niet de eerste Nederlander die in de populaire serie speelt. Rutger Hauer had in het eerste seizoen een (kleine) rol als Ravn, de stiefgrootvader van hoofdpersoon Uhtred (Alexander Dreymon).

Article continues after the ad

Het derde seizoen van The Last Kingdom verschijnt op 19 november op Netflix. Bij de eerste twee seizoenen was de BBC nog nauw betrokken, maar vanaf het derde seizoen is de spannende serie uitsluitend via het streamingplatform te volgen.

Mocht je de serie nog niet gezien hebben, dan kun je hier lezen of het iets voor je is. De spanning, strijd, seks én intriges, maken van The Last Kingdom een verborgen parel. Op dit moment is Tygo Gernandt bezig met de opnames voor de nieuwe Baantjer-film, die in het voorjaar van 2019 verschijnt.