De scriptcover werd onthuld door de officiële Harry Potter-fanwebsite Pottermore, die de diehard-fans onder jullie vast niet vreemd is. Los van dat het design er retevet uitziet, lijkt het enkele hints te bevatten naar het script van de Fantastic Beasts-sequel. Wij sommen ze voor je op!

Article continues after the ad

Parijs

Zelfs een blinde kan de hint naar Parijs als het decor voor Fantastic Beasts and Where To Find Them: The Crimes of Grindelwald niet ontgaan zijn. Maar wait a second, zitten daar nou twee phoenixes op de Eiffeltoren? Wij duimen voor een comeback van Albus Dumbledore’s phoenix Fawkes!

Niffler

Als we inzoomen op de linkerhoek aan de onderkant zien we het gezicht van een mysterieuze vrouw met een... eh, hoofdtooi? Beweeg een paar tikjes naar rechts en je spot twee bekende gezichten uit de eerste Fantastic Beasts-film: een niffler en een bowtruckle. 

Nicolas Flamel

Rondom de woorden ‘The Original Screenplay’ vinden we drie opmerkelijke objecten: de gouden hanger aan de linkerzijde, een grote diamant achter slot en grendel in het midden en het hangslotje met de letters NF op rechts. Laten we een gokje wagen. Hebben we hier te maken met de beroemde alchemist Nicolas Flamel, de maker van de Philosopher’s Stone?

Grindlylow

Tot slot spotten we in de linker- en rechteronderhoek een merkwaardig monstertje omringd door iets dat doet denken aan golven. Zouden het de watermonen grindlylow zijn? Dezelfde beesten waar Harry Potter tegen vocht in Harry Potter and the Goblet of Fire.

Voor nu blijft het bij speculeren. Fantastic Beasts and Where To Find Them: The Crimes of Grindelwald laat helaas nog een klein halfjaar op zich wachten.