Neve Campbell keert terug in Scream 5

"What’s your favorite scary movie?" Als het antwoord Scream is, dan hebben we goed nieuws! Het langverwachte vijfde deel van de horror-reeks wordt eind deze maand gefilmd, mét Neve Campbell!

Variety meldt dat de opnames van Scream 5 eind september beginnen in North Carolina. Als het goed is verschijnt Scream 5 dan begin 2022 in de bioscoop. Alsof dat nog niet genoeg is, weten we óók dat Neve Campbell definitief de hoofdrol speelt in de film.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hello again, Sidney… #ImBack @ScreamMovies

Een bericht gedeeld door Neve Campbell (@nevecampbell) op

Neve Campbell terug in Scream 5

Hoewel Scream-sterren Courteney Cox en David Arquette niet lang na hoefden te denken over hun terugkeer, lag dit bij Neve Campbell lange tijd moeilijk. De actrice was niet van plan om in een Scream-film te acteren zonder regisseur Wes Craven die in 2015 overleed. Na lange (lange!) gesprekken met Scream 5-regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, doet de ‘scream queen’ gelukkig alsnog mee.

Article continues after the ad

Naast Campbell, Arquette en Cox spelen o.a. Dylan Minnette (13 Reasons Why), Jack Quaid (The Hunger Games) en Jenna Ortega (Jane The Virgin) grote rollen in Scream 5.

De opnames hadden eigenlijk al iets eerder moeten beginnen, maar dat lukte niet vanwege de coronacrisis. Nu er bij de studio in North Carolina flinke maatregelen genomen zijn, kan men binnenkort weer aan het werk. Achteraf gezien een gelukje, want het gaf de makers van Scream méér tijd om Neve Campbell te strikken. Een Scream zonder haar is tóch niet helemaal hetzelfde…