Goed nieuws voor fans van misdaadfilms: de nieuwste film van Martin Scorsese belooft een flinke zit te gaan worden. De filmmaker onthulde dat The Irishman maar liefst 300 scènes bevat. Ter vergelijking: een normale speelfilm heeft ongeveer 60 scènes. De film zal dus met gemak drie uur lang worden, zoniet langer.

Article continues after the ad

Huizen verven

In The Irishman brengt Martin Scorsese voor het eerst de legendarische zwaargewichten Robert DeNiro, Al Pacino, Joe Pesci en Harvey Keitel samen in één film. Netflix heeft in 2017 al de rechten van dit langverwachte project gekocht, dat naar verluidt een budget heeft van 140 miljoen dollar. Het gaat om een verfilming van een boek over maffia-huurmoordenaar Frank Sheeran, die gespeeld wordt door De Niro. Het boek heet voluit “I Heard You Paint Houses: Frank 'The Irishman' Sheeran and the Inside Story of the Mob, the Teamsters, and the Last Ride of Jimmy Hoffa”. En voor de duidelijkheid: huize verven is dus codetaal voor mensen omleggen. Want dat gaat met bloedspetters gepaard, vandaar dat verven.

Masterclass

De roemruchte regisseur gaf deze week een Masterclass op het filmfestival van Cannes, waarin hij terloops vermeldde hoe omvangrijk zijn nieuwe project wel niet geworden is. “In The Irishman zitten wel zoveel scènes, wel bijna driehonderd”, zo vertelde hij tussen neus en lippen door in een anekdote over de lokaties van zijn nieuwste film. Wie de hele Masterclass terug wil kijken, dat kan: de anderhalf uur durende presentatie staat in zijn geheel op YouTube.

The Irishman moet ergens begin 2019 verschijnen. Zoals gewoonlijk doet Netflix lekker geheimzinnig over de exacte releasedatum, maar de streamingdienst hoopt de film nog wel op tijd uit te brengen voor de Oscars van 2019.