Battlestar Galactica 2004 serie

Vorig jaar werd bekend dat er een reboot van Battlestar Galactica in de maak was. De geliefde sciencefictionklassieker beleefde begin deze eeuw al een succesvolle doorstart en dat smaakt blijkbaar naar meer. Vandaag schrijft Deadline dat Michael Lesslie is aangesteld als showrunner. Hij tekende eerder voor The Little Drummer Girl, een ijzersterke spionageserie met superster in wording Florence Pugh (Midsommar, Black Widow) in de hoofdrol. Lesllie zal niet alleen aantreden als showrunner, maar tekende ook voor het scenario.
 


‘Onbegrensd’

Lesslie noemt het project ‘een droom die uitkomt'. “Ik vind het geweldig dat ik mag meewerken aan deze inspirerende en iconische serie. Als jarenlange fan van Battlestar Galactica weet ik dat de mogelijkheden zijn onbegrensd zijn en dat de lat erg hoog ligt om een intelligent sciencefictionverhaal te bedenken”, aldus de showrunner.
 

Article continues after the ad


Culthit

Battlestar Galactica draait om de strijd tussen de ruimtekolonisten en de moordlustige Cylons. Hoewel de eerste reeks uit de seventies niet bepaald een kijkcijferkanon was (de serie heeft slechts één seizoen gelopen), groeide het in de loop der jaren uit tot een solide culthit. De reboot uit 2004 was een stuk succesvoller. Die werkte zich gedurende de vier seizoenen op tot een ware must-see onder sciencefictionfans. Laten we hopen dat dit ook geldt voor de nieuwe versie van Battlestar Galactica!