In een interview met de Kleine Zeitung heeft Arnold Schwarzenegger de nodige nieuwtjes gedeeld over Terminator 6, Conan én Triplets.

Article continues after the ad

Terminator-trilogie

Eerder dit jaar maakten we al bekend dat Terminator 2 weer tijdelijk terug zou keren naar de bioscoop. Het is bijna zover: de opgepoetste 3D-versie (trailer hierboven) draait vanaf 24 augustus in de Nederlandse zalen. De beroemde oneliner “I’ll be back” blijft zijn waarde maar bewijzen, want na vervolgfilms in 2003, 2009 en 2015 is James Cameron van plan om zelfs een gehele nieuwe Terminator-trilogie uit de grond te stampen.

We wisten ook al dat Arnold Schwarzenegger er weer bij betrokken zou zijn, maar tegenover de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung heeft Arnie nu bevestigd dat het draaien voor 'Terminator 6' in 2018 daadwerkelijk gaat beginnen.

Conan en Triplets

"In maart volgend jaar begin ik met het filmen van Terminator 6. James Cameron en David Ellison (producer, red.) doen mee, en daarna komt een Conan", zegt The Governator in het interview. Met dat laatste doelt hij op een andere beroemde rol die hij nieuw leven gaat inblazen. Zijn rol als Conan the Barbarian (1982) was een belangrijke stap in zijn acteercarrière. De film kreeg twee jaar later een vervolg, Conan the Destroyer, en in 1985 verscheen de spin-off Red Sonja. In 2011 kwam er een reboot uit met Jason Momoa (Game of Thrones) in de hoofdrol.

En dat is nog niet alles. "In de herfst begin ik met het filmen van de comedy Triplets met Eddie Murphy en Danny DeVito." Triplets is natuurlijk het vervolg op de succesvolle comedy Twins, waarin Schwarzenegger en DeVito een onwaarschijnlijke tweeling spelen. In de vervolgfilm komen de twee erachter dat er nog een broer is, zo mogelijk een nog onwaarschijnlijkere. We kunnen dus gerust stellen dat Arnie in zijn herfstdagen een ererondje aan het doen is door zijn succesrollen nieuw leven in te blazen. In al deze gevallen moet er nog een hoop gebeuren voor we naar de bioscoop mogen, dus: wordt vervolgd!