Vrees niet! Deadpool 3 wordt net zo grof als we van de geflipte held gewend zijn!

Dat Deadpool 3 onderweg is weten we, maar behoudt de gewelddadige huurling zijn grote bek, nu de reeks eigendom is van Disney? Deadpool-schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick weten zeker van wel.

Disney nam vorig jaar 21st Century Fox over en kreeg daardoor de rechten terug op Marvel-helden als Deadpool, X-Men en Fantastic Four. Dat leek goed nieuws voor Marvel-fans, maar met name Deadpool is hilarisch ongeschikt voor een jonge doelgroep. Tegelijkertijd is een ‘softe’ aanpak van Deadpool waarschijnlijk een stuk minder leuk.

Nu Ryan Reynolds met Marvel Studios in gesprek is, vragen fans zich af of Disney de scherpe kantjes van Deadpool af zal halen. Volgens het schrijversduo achter de films valt dat waarschijnlijk wel mee.

Article continues after the ad

Deadpool-schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick hebben wel een idee waar het met Deadpool 3 naartoe gaat. Enerzijds is dat geruststellend, maar tegelijkertijd roept het ook wat vragen op. De website Screenrant vroeg ze of de nieuwe Deadpool net zo’n grote muil heeft als in de voorgaande films, nu Disney eigenaar is van het project.

“Absoluut. We denken niet dat Deadpool onder de Disney-paraplu past. We kunnen ons niet voorstellen dat er voor een Deadpool-film een magisch kasteeltje te zien is: waarschijnlijk blijft deze film onder het Fox-label.”

Deadpool 3

Veel mensen dachten al dat Disney de minder kindvriendelijke films onder Fox zou laten vallen, en dit soort films niet op Disney+ aanbiedt maar op het streamingplatform Hulu. Disney stopte onlangs wél met de merknaam Fox, om verwarring met Fox News te voorkomen. 20th Century Fox heet voortaan 20th Century Studios. Fox Searchlight, de subdivisie die zich richt op buitenlandse en kleinere, onafhankelijke films gaat voortaan door het leven als Searchlight Pictures.

Hoewel de merknaam Fox dus verdwijnt, blijven de onderdelen wel intact en kan Disney grovere Marvel-films gewoon bij 20th Century Studios parkeren. De échte vraag is meer: kan de… bloemrijke Deadpool ooit onderdeel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe, dat bedoeld is voor twaalf jaar en ouder?

Naar verluidt zijn Marvel Studios en Disney al druk bezig om de X-Men en Fantastic Four te betrekken bij het MCU, maar hoe dit precies vorm moet krijgen is nog een beetje vaag. Op zich hebben ze ook de tijd want er staat de komende jaren al genoeg superheldengeweld op de agenda.