Na het succes van A Quiet Place hebben schrijvers Sccott Beck en Bryan Woods een mooi nieuw project te pakken! Het duo werkt aan een film over The Boogeyman van Stephen King.

A Quiet Place, de spannende film over een gezin dat muisstil moet leven om monsters te ontlopen, bracht dit jaar ruim 300 miljoen dollar in het laatje. Terecht!

Stephen King himself was zelfs onder de indruk van de film. De schrijvers mogen binnenkort met een verhaal van de horrorauteur aan het werk.

The Boogeyman is een kort verhaal dat King in 1973 schreef. Twee kinderen van een echtpaar overlijden ‘s nachts onverwacht: de enige aanwijzing is dat de kledingkasten op hun kamer op een kiertje staan...

Als de familie verhuist blijft het even rustig, maar dan horen ze ‘s nachts ineens weer rare geluiden!

Boeman

Door de jaren heen zijn er verschillende films over de klassieke ‘boeman’ gemaakt, het monster dat onder bedden en in kasten leeft. In 1980 verscheen The Boogeyman, een soort kruising tussen The Exorcist en Halloween. In 2005 kwam het matig succesvolle Boogeyman uit, met Emily Deschanel (Bones) en Lucy Lawless (Xena, Ash Versus Evil Dead). Hierna verschenen nog twee sequels die weinig potten wisten te breken.

Hoewel deze films over hetzelfde monster gaan, waren ze niet gebaseerd op het verhaal van King. Moordende spanning kun je in elk geval aan de schrijvers van A Quiet Place overlaten!

De lachende derde is natuurlijk Stephen King zelf. Zijn werk is momenteel extreem in trek, door het succes van IT. Inmiddels worden er verschillende films en series van de schrijver gemaakt. IT: Chapter 2 (2019), Pet Sematary (2019), The Tommyknockers, The Long Walk, de Castle Rock-reeks, om nog maar te zwijgen van Dr. Sleep: het vervolg op The Shining!

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.