Na het succes van A Quiet Place hebben schrijvers Sccott Beck en Bryan Woods een mooi nieuw project te pakken! Het duo werkt aan een film over The Boogeyman van Stephen King.

Article continues after the ad

A Quiet Place, de spannende film over een gezin dat muisstil moet leven om monsters te ontlopen, bracht dit jaar ruim 300 miljoen dollar in het laatje. Terecht!

Stephen King himself was zelfs onder de indruk van de film. De schrijvers mogen binnenkort met een verhaal van de horrorauteur aan het werk.

The Boogeyman is een kort verhaal dat King in 1973 schreef. Twee kinderen van een echtpaar overlijden ‘s nachts onverwacht: de enige aanwijzing is dat de kledingkasten op hun kamer op een kiertje staan...

Als de familie verhuist blijft het even rustig, maar dan horen ze ‘s nachts ineens weer rare geluiden!

Boeman

Door de jaren heen zijn er verschillende films over de klassieke ‘boeman’ gemaakt, het monster dat onder bedden en in kasten leeft. In 1980 verscheen The Boogeyman, een soort kruising tussen The Exorcist en Halloween. In 2005 kwam het matig succesvolle Boogeyman uit, met Emily Deschanel (Bones) en Lucy Lawless (Xena, Ash Versus Evil Dead). Hierna verschenen nog twee sequels die weinig potten wisten te breken.

Hoewel deze films over hetzelfde monster gaan, waren ze niet gebaseerd op het verhaal van King. Moordende spanning kun je in elk geval aan de schrijvers van A Quiet Place overlaten!

De lachende derde is natuurlijk Stephen King zelf. Zijn werk is momenteel extreem in trek, door het succes van IT. Inmiddels worden er verschillende films en series van de schrijver gemaakt. IT: Chapter 2 (2019), Pet Sematary (2019), The Tommyknockers, The Long Walk, de Castle Rock-reeks, om nog maar te zwijgen van Dr. Sleep: het vervolg op The Shining!