Volgend jaar verschijnt er een nieuw deel in de populaire horrorfilmserie The Purge. In een interview lichtte scenarioschrijver James DeMonaco alvast een tipje van de sluier op.

Article continues after the ad

Staten Island

In februari schreven we al dat het vierde deel van The Purge zich afspeelt voor de gebeurtenissen in de eerste film. Inmiddels weten we ook hoe de film heet: The Purge: The Island. De titel is een verwijzing naar Staten Island, de locatie waar de allereerste experimentele Purge plaatsvindt. In een interview met Vulture vertelt schrijver-regisseur James DeMonaco: “Ik heb me altijd afgevraagd waarom mensen niet wegvluchtten tijdens de eerste Purge. De meeste mensen die in Staten Island wonen kunnen makkelijk een nachtje naar Brooklyn. Nu blijkt dat ze de armste inwoners grote sommen geld hebben beloofd als ze bleven. Ze kregen feitelijk betaald om slachtoffer te worden. De mensen die bleven deden dat, omdat ze vaak geen idee hadden dat ze gevaar liepen.”

Clint Eastwood

DeMonaco belooft verder een letterlijk en figuurlijk spetterende finale: “In de derde akte gaan we helemaal los! De held heet William en is geïnspireerd door Clint Eastwood in Unforgiven. Hij is een hele coole bad-ass die zich ontwikkelt tot de held van het verhaal.” De opnames voor deze horrorfilm zullen over twee weken van start gaan.

The Purge: The Island draait vanaf 4 juli 2018 in de Amerikaanse bioscopen!