Modern Family begint binnenkort aan het tiende seizoen, en we moeten ons voorbereiden op het ergste! Mogelijk verliezen we dit jaar één van de populaire hoofdrolspelers...

In het tiende, en vooralsnog laatste, seizoen van Modern Family krijgt de familie Pritchett te maken met een sterfgeval. Volgens medebedenker Christopher Lloyd gaat het om een ‘belangrijk personage’, maar hij vertelde (natuurlijk) niet om wie het ging.

Wat!?

Volgens Lloyd komen er in het het tiende seizoen een paar ingrijpende levensgebeurtenissen langs, waaronder de dood. ‘Het is erg moeilijk om dat in een televisieserie te verwerken, maar het is een onderwerp waar iedereen natuurlijk mee te maken krijgt.’ Volgens Lloyd draaien meerdere afleveringen in het tiende seizoen om het vertrek van één van de personages.

Pater familias Jay Pritchett (Ed O’Neill) lijkt het ‘gemakkelijkste’ slachtoffer, door zijn leeftijd, maar er zijn natuurlijk veel meer manieren om het loodje te leggen. Ook op televisie zit een ongeluk in een klein hoekje. 

Het is niet duidelijk of het afscheid te maken heeft met het mogelijke elfde seizoen van de comedyserie. Na de tiende serie loopt het meerjarige contract van de cast af, en moet er opnieuw onderhandeld worden voor één of meerdere seizoenen.

Tanend succes

Hoewel medebedenker Steven Lavitan eerder zei dat Modern Family na het tiende seizoen stopt, was Lloyd een stuk minder stellig. Volgens hem wordt er onderhandeld over een elfde en wil men daarna per jaar kijken of er nog rek in zit. Het zou kunnen dat één van de castleden een elfde seizoen sowieso niet meer zag zitten, en op deze manier weggewerkt wordt.

De populariteit van Modern Family daalt al een paar jaar, maar het is nog steeds één van de bestbekeken comedy’s op de Amerikaanse televisie. ABC hád een mooie opvolger, met de vernieuwde Roseanne, maar we weten inmiddels allemaal hoe dat is afgelopen. Zolang het succes van de ‘Roseanne-zonder-Roseanne’-spin-off The Conners onduidelijk is, is ABC erg zuinig op haar hits. Wereldwijd levert de serie ABC sowieso nog een mooie recette op.

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.