De R&B-zanger R. Kelly is onverwachts vrijgelaten op borgtocht, meldt TMZ. Eerder liet de zanger weten geen geld te hebben om de borgsom van 1 miljoen dollar te betalen. Wie wel zijn portemonnee heeft leeg getrokken voor de artiest is nog onbekend.

Article continues after the ad

Beschuldigingen

De zanger R. Kelly staat sinds kort onder vuur vanwege beschuldigingen van misbruik in de jaren 1998-2010. Meerdere vrouwen hebben aangegeven slachtoffer van de zanger te zijn, waaronder minimaal drie minderjarigen. Afgelopen vrijdag belandde hij hierdoor zelfs in de cel, maar dat is van korte duur gebleken. Bij zijn vrijlating waren naast enkele fotografen, ook demonstranten aanwezig die de zanger uitmaakte voor verkrachter en pedofiel. 

Terug de cel in? 

De eerste zitting in de zaak is gepland op 22 maart. Als de zanger niet oppast kan hij daarvoor alsnog in de cel belanden. Hij is de moeder van zijn drie kinderen nog zo’n 160.000 dollar aan alimentatie verschuldigd. Betaalt hij dat niet op tijd? Dan krijgt ie weer een enkeltje gevangenis. 

Surviving R. Kelly

Sinds de jaren ’90 gaan er al geruchten rond over seksueel wangedrag van de zanger. In de documentaire Surviving R. Kelly vertellen de slachtoffers, net als in de omstreden pedodocu Leaving Neverland over Michael Jackson, hun ervaringen met de zanger.