Jonathan Goodwin

In talentenjachten hebben we inmiddels al zó veel halsbrekende toeren gezien dat deelnemers steeds extremere acts opvoeren. De Britse boeienkoning Jonathan Goodwin oefende een bizarre stunt voor America’s Got Talent: Extreme die hem bijna fataal werd.

Goodwin oefende een stunt waarvoor hij aan een kabel een paar meter boven de grond hing. Hij moest zichzelf losmaken vóór twee slingerende auto’s tegen elkaar zouden botsen en de stuntman zouden verpletteren. Door een fout kwamen de auto’s te vroeg los, waardoor Goodwin geplet werd tussen de wagens. Let op: de beelden van de stunt kunnen schokkend zijn!

Stunt met bijna dodelijke afloop

Goodwin werd geraakt door de auto’s en viel daarna naar beneden. Schijnbaar viel hij wel op de juiste plaats, maar na de val raakte zijn hoofd de grond. De stuntman, die de halve finale van America’s Got Talent 2020 bereikte én finalist was van Britain’s Got Talent, werd met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd.

Article continues after the ad

Goodwin werd met spoed geopereerd aan zware verwondingen aan zijn benen en hoofd. Volgens de plaatselijke politie “was zijn situatie vlak na het ongeval kritiek, maar is hij momenteel bij kennis en maakt hij het naar omstandigheden goed.” Het gebeurt natuurlijk vaker dat acteurs of stuntmensen bijna overlijden, maar gelukkig liep dit ongeval dus redelijk goed af...

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het lijkt er dus op dat de stuntman erg veel geluk heeft gehad: op de video zien we een stunt die niet had misstaan in een Roadrunner-tekenfilm!