Showbusiness en de mediawereld zijn hard! Het publiek kan je zomaar zat zijn, je kunt zelf iets doms doen, en je bent in één klap de pisang! Dit waren de grootste, raarste showbizz-schandalen van 2018.

Barbie

Barbie, ook wel bekend als Samantha de Jong, had het dit jaar enorm zwaar, en belandde zelfs in het ziekenhuis en een Schotse verslavingskliniek, na een mislukte zelfmoordpoging.

De Jong, die bekend werd door het programma Oh Oh Cherso, was daarna veelvuldig te zien in realityshows. De actrice meende zelfs uitgebuit te worden, en zag er na haar scheiding van haar partner in crime Michael geen gat meer in.

Article continues after the ad

Momenteel verblijft ze weer in Nederland, en gaat het schijnbaar goed. De Jong wil helemaal breken met haar Barbie-imago en heeft daarom haar haren geverfd. Een... goede eerste stap? Wellicht?

Dotan en zijn trollenleger

Volgens de Volkskrant bleken de schuimbekkende fans van Dotan, die de zanger online te vuur en te zwaard verdedigden en prezen helemaal niet te bestaan!

Bij RTL Late Night mocht hij zijn kant van het verhaal vertellen, en… slaagde daar niet echt in. Hans Teeuwen slaagde er vervolgens wél in om nog even na te trappen!

 

Als je even de tijd hebt, en iemand graag zijn eigen graf ziet graven, terwijl hij ook niet precies kan vertellen waaróm dan is de aflevering terug te zijn bij RTLXL.

Johnny Depp

Johnny Depp was altijd al een enfant terrible in Hollywood, maar de afgelopen jaren maakte hij het wel héél erg bont. Hij wordt beschuldigd van mishandeling door zijn ex-vrouw Amber Heard (die mogelijk wél of niet in bed poepte), excessief drankgebruik en wie weet wat voor middelen nog meer.

Hoewel Pirates Of The Caribbean een enorm lucratieve filmserie is voor Disney, lijkt dat bedrijf nu ook echt van Jack Sparrow af te willen. Dat hij een hoofdrol speelt in Fantastic Beast: The Crimes Of Grindelwald was veel Harry Potter-films eigenlijk al een doorn in het oog...

J.K. Rowling staat voorlopig nog achter hem; als hij die steun óók nog verliest kan het wel eens snel gebeurd zijn met de ooit superpopulaire acteur.
 

 

 

RTL Late Night

Humberto Tan veroorzaakte een paar jaar geleden een schokgolf met de nieuwe talkshow RTL Late Night. De afleveringen waren leuk, de gasten interessant, en het ging de presentator helemaal voor de wind!

Na verloop van tijd kwam de klad er een beetje in te zitten… Humberto had wel érg vaak RTL-collega’s aan tafel die op RTL praatten over hun nieuwe RTL-programma’s op RTL, en langzamerhand kreeg het fenomeen een aardig aantal barstjes. De kijkcijfers daalden maandenlang, en gingen niet meer terug omhoog. Eind februari maakte Tan bekend dat hij zijn eigen show zou verlaten...
 

 

Hoewel Humberto Tan onder protest stopte, hield RTL Late Night wel een speciale afscheidsweek voor de presentator. Hij nodigde een paar van zijn favoriete artiesten en gasten uit, en probeerde er alsnog een feestje van te maken.

Zodra Twan Huys werd gepresenteerd als nieuwe host, werden de messen eigenlijk al geslepen. Kan de wat stijve journalist het kwakkelende RTL Late Night weer op de weg omhoog brengen?

Vooralsnog gaat het nog steeds niet super met het programma, de kijkcijfers zijn slechter dan het dieptepunt onder Humberto, terwijl er in verschillende columns flink aan zijn stoelpoten wordt gezaagd.

James Gunn

Guardians Of The Galaxy-regisseur James Gunn is een prima regisseur, maar ook een vreemde snoeshaan. Jaren geleden tweette hij de meest verschrikkelijke grappen (over seks met dieren, kinderen, lijken, alles; het was echt niet fraai), niet wetende dat deze hem bijna tien jaar later de kop zouden kosten…

Een extreem-rechtse blogger duikelde de tweets op, en stapte ermee naar Disney. Disney wist natuurlijk al langer dat Gunn vroeger de grens opzocht (en er met enige regelmaat overheen ging), maar kwam ernstig in verlegenheid.

Na overleg besloten ze de regisseur, die zijn leven inmiddels gebeterd had en het op social media vaak aan de stok had met de betreffende blogger en zijn volgelingen, te ontslaan. Ondanks protesten van fans en de Guardians Of The Galaxy zelf, was Disney onverbiddelijk…

Gunn nam later nog wel zoete, zoete wraak. Hij gaat waarschijnlijk Suicide Squad 2 maken voor Marvel-concurrent DC!

 

 

Roseanne

Roseanne Barr stond nooit bekend om haar verfijnde humor, maar dit jaar ging de Amerikaanse actrice écht te ver. Een beetje zoals die beetje racistische oom die je ongetwijfeld hebt, maar dan maal 1.000.

Op Twitter vergeleek ze een gekleurde politica met de apen uit Planet Of The Apes, waarna ABC onverbiddelijk de stekker uit haar (pas gereboote!) serie trok. Het is geen stap die ABC lichtzinnig nam, want Roseanne was bij terugkeer een enorme hit voor de zender, die zoals alle televisiestations moeite heeft om nieuwe successeries te vinden.

Aanvankelijk zei Barr dat het door haar antidepressiva kwam, daarna dat ze verkeerd begrepen was, en dáárna dat ze er in geluisd was. Of ze er veel van geleerd heeft is dus nogal onzeker.

Wat de actrice dan wel weer sierde, was dat ze helemaal afstand nam van Roseanne, een serie die ze zelf bedacht. Hierdoor kon de reboot van de reboot verder onder de naam The Conners.

Ach ja, Roseanne was niet de eerste, en waarschijnlijk óók niet de laatste die met een rotvaart carrière-harakiri pleegde!