Met Kerstmis horen we allemaal aardig te zijn voor elkaar toch? Nou niet op de social media-kanalen van SBS6, want daar regent het woeste klachten van boze kijkers. Iemand bij de programmering vond het blijkbaar een goed idee om op Eerste Kerstdag de familiefilm Home Alone 2 na twee uur te onderbreken voor eerst Hart van Nederland en daarna Shownieuws. Hierdoor was deze gezellige familiefilm uiteindelijk pas net voor middernacht afgelopen. En dat betekent volop reacties van furieuze ouders, die op Facebook en Twitter hun gal spuwen. Klik op het embedded item hieronder voor een vrolijk overzicht van 280 comments vol pure haat.

 

Home Alone 2: Lost in New York bruut onderbroken

Nadat SBS6 op Kerstavond al Home Alone uitzond stond voor Eerste Kerstdag 's avonds Home Alone 2: Lost in New York op het programma. In het hele land gingen ouders met hun kinderen gezellig om 20:30 uur voor de buis zitten om te zien hoe Macaulay Culkin (die laatst nog met een leuke Home Alone-remake kwam) in New York verdwaalt. Maar om 22:30 werden de avonturen van de kleine Kevin bruut onderbroken?! Eerst knalde SBS6 Hart van Nederland ertussendoor, waar in de onderwerpkeuze duidelijk niet rekening was gehouden met de jonge kijkers, getuige reacties als “nu mag ik mijn kind uitleggen wat een zeden misdrijf is”.

50 minuten reclame in een film van twee uur

Toen dit actualiteitenprogramma met hun overzicht van de ellende die in het land speelt achter de rug was dachten kijkers dat de film weer verder ging, maar nee hoor: SBS6 ramde ook nog even Shownieuws achteraan. Pas na elven werd het einde van de film uitgezonden, en door in totaal 50 minuten aan reclameblokken was de twee uur lange kinderfilm pas net voor middernacht afgelopen. Alleen kinderen die daadwerkelijk "Home Alone" zitten te kijken zijn dan nog op!

Lak aan de kijker

Mocht SBS6 iemand in dienst hebben voor communicatie of PR (vermoedelijk niet aangezien de zender duidelijk lak heeft aan de kijker) dan zal die vandaag met een flinke koppijn worden, en dan komt dat niet alleen door de drank. Succes ermee!

UPDATE: Net 5 laat zien hoe het wél moet, met op Tweede kerstdag Home Alone én Home Alone 2: Lost in New York achter elkaar, de eerste van 16:05 tot 18:05, en de tweede van 18:05 tot 20:30.

Ook al heeft de Deense acteur Mads Mikkelsen een voorliefde voor zwaarmoedige arthouse-films, bij het grote publiek is dit acteerzwaargewicht nog steeds vooral bekend als kannibaal Hannibal uit de gelijknamige tv-serie en als Bond-schurk Le Chiffre uit Casino Royale. En binnenkort kennen we hem ook als “The Black Kaiser”, de beruchtste huurmoordenaar ter wereld. Deze rol speelt hij namelijk in de onvervalst lompe actiethriller Polar, die binnenkort op Netflix te zien is.

 

 

Pensioenpremie van acht miljoen

In Polar krijgen we niet te zien wat deze Black Kaiser (die eigenlijk Duncan Vizla heet) zoal uitspookte tijdens zijn carrière, daarvoor moeten we blijkbaar wachten op de prequels. De film begint als de zwarte keizer net van zijn oude dag wil gaan genieten met een pensioenpremie ter waarde van acht miljoen dollar. Nu blijkt dat de huurmoordenaarscentrale (staan die in de Gouden Gids?) waarvoor hij werkte een vervelende clausule in de kleine lettertjes heeft staan: in het geval van het overlijden van de gepensioneerde gaat de hele premie weer terug naar het bedrijf. Dus huren ze wat minder ervaren krachten in om deze ex-killer van kant te maken. Maar daar trapt Mads mooi niet in!

 

Mad Mads!

Een extra reden waarom The Black Kaiser zo pissed off is, is dat de broekies die achter hem aan komen het ook op zijn onschuldige buurmeisje Camille (Vanessa Hudgens) hebben gemunt. Nou heeft Mikkel de Bikkel echt geen genade meer!

 

Het snoeiharde Polar is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Victor Santos, uitgebracht bij Dark Horse Comics. Dit Netflix-bloedbad kleurt vanaf vrijdag 25 januari je beeldscherm rood. Ideaal voer dus als je actie-ontwenningsverschijnselen krijgt na het bingen van seizoen 2 van The Punisher, dat een week eerder uitkomt.

 

Gisteren vertelden we nog dat Idris Elba zijn eigen comedy-serie krijgt op Netflix waarin de Britse badass een DJ gaat spelen. Nu draait de ster uit Luther en The Wire in zijn vrije tijd ook graag plaatjes voor een publiek, en dat gaat best lekker: zo lekker zelfs dat hij dit jaar op de officiële line-up pronkt van Coachella, één van de grootste muziekfestivals ter wereld. Dit zorgde voor volop aangenaam verbaasde reacties op Twitter:

 

 

 

Waar The Sexiest man Alive normaal draait onder de naam Big Driis (ja met dubbel i inderdaad), staat hij op Coachella gewoon onder zijn eigen naam op de poster.

 

Een opmerkzame reporter wijst erop dat alle superfans die nu zo verbaasd reageren misschien niet zulke grote fans zijn, want op zijn social media accounts heeft Idris het bijna alleen maar over zijn DJ-avonturen:

 

Hoe is de nu wereldberoemde acteur begonnen als DJ? Dat legt hij hieronder uit:

 

Het charismatische acteerzwaargewicht heeft nog geen data gepland voor de komende zomer, dus we mogen nog hopen dat de programmeurs van Pinkpop of Lowlands hem ook weten te strikken.