AvaStars

Shownieuws had vandaag hoog bezoek: John de Mol presenteerde plannen voor een nieuwe talentenjacht. De naam van de show is AvaStars en het is een strijd tussen virtuele figuren die door twéé mensen bestuurd worden.

AvaStars maakt gebruik van geavanceerde technologie. Eén teamlid bestuurt het lichaam van de avatar, terwijl de andere deelnemer het gezicht en de stem verzorgt. De teams mogen hun virtuele figuur zelf ontwerpen. Uniek is dat de bewegingen van de spelers gevolgd worden en direct te zien zijn op televisie. Voorheen was het niet mogelijk om dit live te doen.

 

Article continues after the ad

Is AvaStars dé nieuwe hit?

Nu dansende figuurtjes in computerspellen de hele wereld overgaan (Fortnite) en talentenjachten steeds ‘vreemder’ worden (zie The Masked Singer en I Can See Your Voice) zou AvaStars wereldwijd best wel eens hitpotentie kunnen hebben.

Een traditionele show als The Voice of Holland scoort nog steeds goed, maar lijkt wel een beetje over het hoogtepunt heen. Nu Onmogelijke Duetten (dat technisch wel een beetje op AvaStars lijkt) vanuit het niets een grote hit is, kan AvaStars óók enorm aanslaan bij de jeugd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Jezelf opgeven voor de show kan op drie manieren. Je kunt samen met een vriend(in) meedoen, alleen als zanger óf jezelf aanmelden als danser. Meer informatie over AvaStars vind je hier.

Het is de bedoeling dat AvaStars begin 2022 te zien is op SBS6.