Het gerucht ging al eerder, maar nu gooit SBS6 één van haar bekendste medewerkers op straat: Gallyon van Vessem, die all the way back in 1995 al achter de Hart van Nederland-desk stond.

Article continues after the ad

Selma van Dijk, die volgens geruchten óók moest wieberen, mag vooralsnog blijven, zo lijkt het. Talpa maakte het nieuws vandaag bekend in een persbericht. Wáárom Gallyon weg moet, weten we niet. "We zijn Gallyon zeer dankbaar voor de jarenlange inzet voor SBS6 en Hart van Nederland en wensen haar het allerbeste toe", aldus tv-baas Marco Louwerens. 

Selma van Dijk

Ontslag Gallyon van Vessem

"Voor Gallyon is in het toekomstige Hart van Nederland geen presentatierol meer weggelegd." Met die zin van Louwerens moeten we 't doen. John de Mol himself hintte er overigens vorige week in DWDD op dat hij niet zo'n fan is van oudere tv-vrouwen. "In het buitenland heb je voorbeelden van mensen die dik in de zeventig zijn en op televisie schitteren, maar dat zijn wel de uitzonderingen die de regel bevestigen en niet andersom.” Voor de duidelijkheid: Gallyon is 50. Moet ze vanwege haar leeftijd weg?
 

Afscheid in Hart van Nederland

Gallyon zal op 21 oktober voor het laatst te zien zijn in Hart van Nederland. "Het programma gaat een nieuwe fase in. Helaas heb ik daar geen rol in en dat vind ik jammer", zo luidt haar reactie. "Ik wens mijn mede presentatoren, redactieleden en alle andere collega’s veel succes. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet."