Dansmarathon

De Dansmarathon op SBS6 werd niet zo goed bekeken, maar ruim een miljoen mensen wilden wél even weten hoe de uitputtingsslag afliep. Kijkers spraken hun afschuw uit over het programma, waarin afgematte kandidaten op apengapen lagen. Volgens SBS6 zijn deze zorgen niet nodig.

SBS6 liet aan NU.nl weten dat de situatie tijdens De Dansmarathon ‘onder controle was’. Volgens de zender zijn de kandidaten van tevoren uitgebreid gescreend en werd hun toestand continu gemonitord.

Kijkers spraken hun afschuw uit over de beelden waarin een kandidate ineens knock-out ging tijdens het dansen, en de wezenloze blik in de ogen van winnares Tawatha. Uitgeputte deelnemers waren aan het hallucineren of bleven dansen terwijl ze overduidelijk geblesseerd waren.

Article continues after the ad

'Geen zorgen over medische toestand'

Het hoofd van de medische afdeling van De Dansmarathon reageert nuchter op de ophef. “We hadden op geen enkel moment zorgen over de medische toestand van de deelnemers.” Hoewel sommige dansers met een brancard van de dansvloer gehaald werden kon iedereen na een korte behandeling weer open pad. De medische afdeling bestond uit 56 mensen, waaronder vijf artsen die in ploegendienst werkten, een team fysiotherapeuten en een voedingsdeskundige.

De Dansmarathon moest dé nieuwe hit op SBS6 worden maar de kijkcijfers waren niet erg goed. Op donderdagavond keken mensen liever naar het Televizier Gala en op vrijdag was De Dansmarathon kansloos tegenover The Masked Singer.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Alleen op de zaterdagavond, voor en tijdens de ontknoping, werd de uitputtingsslag goed bekeken. Door de - soms toch schokkende - beelden sprak iedereen online over De Dansmarathon, maar dat is toch niet het succes waar een nieuw programma op hoopt.