Zondagavond moet SBS6 tijdens een uitzending van Undercover in Nederland een rectificatie uitzenden van de rechter. De zender is door een benadeelde man uit Bourtange voor de rechter gesleept en die heeft hem gelijk gegeven.

Article continues after the ad

125.000 euro

Het gaat om de aflevering van Stegeman op de Bres van 4 juni dit jaar waarin de man werd afgeschilderd als iemand die zijn hoogbejaarde moeder voor 125.000 euro heeft opgelicht. Volgens de rechter kon Stegeman geen van zijn beschuldigingen hardmaken en heeft hij de kwestie maar van één kant bekeken.

Niet filmen

Tevens vindt de rechter dat Stegeman de man niet had mogen filmen met een verborgen camera: “Er is niets gebleken van een misstand die een rechtvaardiging vormde voor deze inbreuk. Het uitzenden van de beelden was daarom niet toegestaan.”

Rectificatie

Wat er nu gaat gebeuren? Komende zondag tussen 21:45 en 22:15 uur moet er een rectificatietekst schermvullend en goed leesbaar in beeld worden gebracht totdat deze op neutrale toon en in normaal tempo is uitgesproken. De tekst moet ook op de website van de zender gepubliceerd worden, SBS moet de proceskosten betalen en de aflevering van het internet afhalen.