Kinderen Kopen Een Huis SBS6

SBS6 komt met een... gedurfd nieuw woonprogramma! Kinderen Kopen Een Huis is zo'n show waarbij de titel je in één keer vertelt waar het allemaal om draait. Extra pikant: ouders krijgen hun nieuwe woning pas te zien nadat het koopcontract is getekend...

Article continues after the ad

Klinkt bekend? Ja, vonden wij ook. Het doet natuurlijk meteen denken aan RTL 4-megahit Kopen Zonder Kijken, sinds het laatste seizoen niet meer weg te denken van de beeldbuis. Kinderen Kopen Een Huis - gepresenteerd door Leonie ter Braak - pakt het iets anders aan. De show volgt kids die eigenlijk niet willen verhuizen, maar door ze de regie te laten overnemen, worden ze wél enthousiast.

Wat mogen de kinderen doen?

De kids krijgen veel op hun bordje. Samen met Leonie en makelaar Geert Klaver gaan ze de huizenmarkt bestormen. "Tijdens de zoektocht worden de kinderen steeds enthousiaster om te verhuizen en blijken kritischer dan gedacht. Zo wordt er gelet op gehorigheid, de aanwezigheid van dubbelglas, vragen ze zich af of er muurtjes weggebroken kunnen worden en zijn vooral de grootte van slaapkamers en tuin belangrijk", aldus SBS6.

Bieden maar!

Zijn de kinderen stressbestendig tijdens het bieden? Hoe houden ze iedereen in het gezin tevreden? Lukt het ze om in deze overspannen huizenmarkt voor een goede prijs het huis te kopen? De kids gaan het allemaal beleven. De belangrijkste vraag blijft: wat vinden hun ouders? Die krijgen het huis pas ná het tekenen van het koopcontract te zien. Hopelijk voor die ouders kunnen ze - net als bij Kopen Zonder Kijken - wel voorkeuren opgeven, maar het lijkt erop dat ze weinig inbreng krijgen!

Kinderen Kopen een Huis is vanaf 24 maart elke woensdag om 21:30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl.