Volgens René van der Gijp was de Talpa-directie zó teleurgesteld in de kijkcijfers van de play-offs van de Champions League deze week, waar andere shows voor moesten wijken, dat hij en de andere VI-heren voortaan niet eens meer op SBS6 mogen komen...

Article continues after the ad

de SBS6-leiding grijpt dus in: de play-offs-wedstrijden van volgende week zullen naar alle waarschijnlijkheid op SBS9 komen. Dat komt omdat de drie avonden van deze week, grotendeels bevolkt door de VI-heren plus Hélène Hendriks en Wim Kieft, bijvoorbeeld, vrij treurige cijfers neerzetten. We zeggen nu nog even 'naar alle waarschijnlijkheid' aangezien Talpa zelf - overigens niet vies van ingrijpen - nog niet heeft gereageerd op Gijps woorden.

Gijp gaat los

René sprak gisteren tijdens de uitzending zijn oprechte verbazing uit. "Ik hoorde dat de directie van Talpa heel erg teleurgesteld was in de kijkcijfers van gisteren en eergisteren. Dan denk ik: ja, maar godverdomme, er gaan 250.000 mensen zitten kijken naar Gent tegen Dynamo Kiev." Ongelooflijk, vindt de analist. "Dat is gewoon verschrikkelijk veel, dat is krankzinnig veel." Hij had eerlijk gezegd veel minder verwacht. "Ik dacht echt: ik zie de kijkcijfers en ik zie 0 staan. Van: er hebben 0 mensen gekeken." Nou, dat ook weer niet, maar heel veel meer kunnen we 't niet noemen. De cijfers voor gisteren waren al weer wat beter: 522.000 kijkers voor Bayern München – Sevilla, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Verhuizen dan maar?

Als de heren gaan verhuizen naar SBS9, kan SBS6 De Meilandjes weer op donderdag zetten. Die moesten deze week namelijk op de 'reservebank' zitten. Beste Zangers pakte ondertussen op NPO 1 een kijkcijferrecord en dat komt misschien wel door Martiens afwezigheid. Gijp weet in ieder geval zeker dat ze 'verbannen' worden. "Wat er nu gebeurt: omdat zij zo teleurgesteld zijn, gaan wij nu naar SBS9. Daar zitten alleen maar mensen met een licht verstandelijke handicap op."