Natacha Harlequin

Het nieuwe tv-seizoen is on fire: de nieuwe programma's vliegen je links en rechts om de oren. Maar uiteraard is niet elke show een schot in de roos. Zo presenteert strafrechtadvocaat Natacha Harlequin momenteel elke werkdag Dit Vindt Nederland voor... anderhalve man en een paardenkop.

Article continues after the ad

En dat moet volgens SBS6 echt anders. De zender grijpt in en wil het meningenprogramma halveren. 

Horrorkijkcijfers

Dat verklapte showbizzkoning Albert Verlinde gisteren in Shownieuws. Hij belde met Marco Louwerens, één van Talpa's directeuren. "Ik weet wel – en dat heeft Marco een beetje aangegeven – dat ze Dit Vindt Nederland echt een kans geven. Maar ze zijn ook aan het kijken of het niet korter moet", legt Albert uit. "Het is wel héél lang, dat je denkt: zo veel vindt Nederland ook weer niet dat het een uur moet duren. Ze zijn aan het kijken of dat misschien een halfuur kan worden." Dit Vindt Nederland scoort momenteel zulke horrorkijkcijfers (zo rond de 100.000 en op het dieptepunt ongeveer 50.000) dat de programmatitel ook steeds ongeloofwaardiger klinkt...

SBS6 in de problemen?

John de Mols vlaggenschip-zender is momenteel een beetje hit and miss. Waar Chateau Meiland hysterisch hoge kijkcijfers scoort, is de terugkeer van de 5 Uur Show ook niet bepaald een succes. Een voordeeltje nu de zender van plan is Dit Vindt Nederland te halveren: dat maakt ruimte vrij voor een tweede programma. "Dan kan 50/50 met Winston terugkomen in de programmering", voorspelt Albert.

Dit Vindt Nederland is (nu nog) elke werkdag om 18:30 uur te zien op SBS6.