Jan Versteegh

Het wordt nog druk in Madurodam! SBS6 komt met een nieuwe show waarin miniatuurbouwers de geweldigste creaties ontwerpen en in elkaar zetten. De show heet Klein Maar Fijn en wordt gepresenteerd door… Jan Versteegh!

In Klein Maar Fijn bouwen de modelbouwers elke week aan twéé opdrachten. In de ‘korte opdracht’ moeten ze in één dag zo snel mogelijk een huisje (of iets anders!) bouwen, en aan de grote opdracht mogen ze meerdere dagen werken.

De korte opdracht test de stressbestendigheid van de kandidaten én hun improvisatievermogen. In de langere opdracht kunnen ze met hun vaardigheden écht mooi uitpakken om de jury te verbazen.

Article continues after the ad

De wraak van de slow-tv!

Klein Maar Fijn lijkt ons een ontzettend leuk ‘slow-tv’-programma, maar het aantal knutselshows begint langzamerhand wel lachwekkende vormen aan te nemen! We hadden Heel Holland Bakt, LEGO Masters en Project Rembrandt natuurlijk al, en dit najaar komen er nog heel wat van dit soort shows bij. Martijn Krabbé gaat gezellige kerstdorpjes knutselen, en Omroep Max richt zich binnenkort op modelspoorbanen. Dat is nog los van de junior-varianten op HHB en LEGO Masters!

Klein Maar Fijn is vanaf 6 december te zien op SBS6. We zijn benieuwd of Martien Meiland óók nog in de show voorbijkomt.