Richard Groenendijk, Shownieuws

Er is weer een nieuw programma uit de koker van SBS gerold. De knikkers mogen na de opnames weer terug de kast in, want diverse BN'ers steken in de nieuwe show de handen uit de mouwen als stagiair(e)s in de zorg! 

Article continues after the ad

Deelnemer Richard Groenendijk deelt op zijn Instagram alvast zijn eerste ervaringen.

Basiscursus gevolgd

"De afgelopen paar maanden ben ik bezig geweest met opnames van een nieuw tv-programma van SBS6 BN'ers in de zorg. Samen met Isa Hoes, Monic Hendrickx en Olcay Gulsen heb ik een basiscursus Verpleegkunde gevolgd en daarna zijn we alle vier op een andere afdeling aan de slag gegaan als stagiaire", zo vertelt hij openhartig. "Ik op oncologie."

Grote impact

Dit bleek een heftige maar vooral leerzame ervaring te zijn voor de cabaretier die eind dit jaar ook nog meedeed aan een hele andere show. "Naast de verzorging is het psychosociale gedeelte van het werk heel interessant en blijkt me dat ook goed te liggen. Een aantal gesprekken met patiënten zal ik dan ook mijn leven lang niet vergeten", aldus Richard. "Ik draaide volle diensten mee, dus niet alleen effe twee uurtjes voor de camera."

 


Toekomstplannen

Deze bijzondere ervaring zorgde dan ook niet alleen voor wat leuke tv-momenten, maar liet de cabaretier echt nadenken over wat hij wil. "Ik merkte na de opnames echter al snel dat ik de afdeling niet los kon laten. Ik miste het daar. Zeker ook het intense contact met de patiënten", legt hij uit. "Vorige week heb ik dus een gesprek gehad in het Erasmus MC en op maandag 1 maart ga ik daar officieel aan de slag als vrijwilliger. Zónder camera’s. Gewoon omdat ik dit graag wil." Dat is nog eens een mooie omslag.

Lees hieronder zijn hele bericht! 


Wanneer BN'ers in de zorg te zien is, is nog niet bekend.