Talentenjachten hoeven zich tot dusver nog niet te scharen onder zuipvakantie-reality, verbouw-programma’s en andere uitgemolken tv-formats. Tenminste, als het aan SBS ligt. De zender komt namelijk met een nieuwe show waarin er wordt gezocht naar een fantastische (wait for it) zanger(es)!

Article continues after the ad

So You Think You Can Sing

Onder het mom van originaliteit is er wel een beetje aan de formule gesleuteld. So You Think You Can Sing verwerkt namelijk ook wat spelshow-elementen in het programma. Kandidaten moeten na hun performance zelf inschatten hoe goed ze het hebben gedaan. 

10.000 euro

In de studio staat een klok met 10.000 euro op de teller. Wanneer de kandidaten unaniem een top 3 hebben vastgesteld, stopt de klok en wordt hun oordeel vergeleken met de top 3 van de jury en het studiovolk. Komt dat overeen, dan wordt het resterende geld verdeeld over de drie kandidaten. Komen ze er niet uit of komt hun voorspelling niet overeen, dan winnen ze niks. 

Finale

Elke aflevering bestaat uit drie battles en een finale met een bedrag van 25.000 euro. Uiteraard is er een slotaflevering waarin de winnaars van iedere aflevering het tegen elkaar opnemen. De uiteindelijke hoofdprijs zal een stuk hoger liggen.