Dokter Tinus komt naar je boekenkast. Het boek over de populaire dokter, die gespeeld wordt door Thom Hoffman, is vanaf 18 november te koop.

Article continues after the ad

Eerste seizoen

In het boek wordt de verhaallijn van het eerste seizoen van Dokter Tinus gevolgd. ”Het is een makkelijk leesbare, humoristische roman. Alle karakters komen ruim aan bod. Zoals de mooie schooljuf Lisa waar de dokter een oogje op heeft, maar die niets van hem moet weten”, aldus Hoffman.

Gedachtenkronkels

Hoffman: “In deze bewerking kan je de gedachtenkronkels van de hoofdpersonen goed volgen en is de bijzondere Britse humor en de romantiek heel goed bewaard gebleven. Bovendien bevat het boek leuke nieuwe inkijkjes vergeleken met de serie. Maar het is ook heel prettig leesbaar als je nog nooit iets van Dokter Tinus gezien hebt. Ik verwacht dat we er veel mensen een plezier mee doen.”

18 november

Hoffman speelt de hoofdrol van Dokter Martinus Eisenbosch sinds het begin van de serie. De rol werd onlangs bekroond met de eerste Zilveren Televizier-Ster voor een acteurs. Hoffman zal het boek lanceren tijdens de openingsdag van Margriet Winter Festival, dat van 18 t/m 24 november plaatsvindt. Tevens ligt het boek Dokter Tinus dan in de boekhandel voor het bedrag van 10 euro.