De tv-kijkers zijn er wel een beetje klaar mee en het echte talent is al jaren op, maar SBS 6 komt toch weer met een nieuwe talentenjacht in hun programmering volgend jaar. In 2019 brengt de zender de nieuwe show DanceSing. De titel zegt eigenlijk alles al: de jury gaat op zoek naar een veelzijdige popster die kan zingen én dansen.

Article continues after the ad

Voor DanceSing heeft SBS 6 iemand kunnen vinden die nog wel vertrouwen heeft in het concept talentenjachten, want de wereldberoemde producer RedOne werkt mee aan de show. Hij duikt met de uiteindelijke winnaar van DanceSing de studio in om een plaat te produceren. RedOne werkte in zijn carrière met megasterren als Lady Gaga, Jennifer Lopez, One Direction, Michael Jackson, Nicki Minaj, Enrique Iglesias en Shakira. Hij sleepte tien nominaties voor een Grammy Award binnen, waarvan hij er drie wist te verzilveren. 

Volgens SBS 6 is de prijs van DanceSing 'de ultieme carrièrestart'. Er is in de talentenjacht dan ook alleen plaats voor de groten der aarde, aldus de zender, die woorden gebruikt als 'knalhard' en 'slopend' voor de omschrijving van het programma. Je conditie moet namelijk ook in orde zijn, kandidaten moeten onder meer een zware bootcamp afleggen.

DanceSing is -uiteraard- een productie van Talpa. Wie de show gaat presenteren, wordt later bekendgemaakt. Dat is waarschijnlijk mede afhankelijk van de klinkende namen die John de Mol nog bij andere zenders gaat wegkapen. Heb je een gouden keeltje, heb je de moves en ben je ook nog regelmatig in de sportschool te vinden? Dan kan je jezelf hier opgeven. Succes alvast!