Fotograaf
Nippon TV
Mute It, game show

Gaat Stilte AUB! de volgende hit worden na  RTL's I Can See Your Voice en The Masked Singer? SBS6 hoopt met deze Aziatische spelshow in het rijtje te komen van succesvolle formats.

Het programma is de Nederlandse versie van de Japanse spelshow Mute It. Het is de bedoeling dat deelnemers een parcours met obstakels afleggen zónder geluid te maken. Check hier hoe Mute It er in Japan aan toegaat.  

Klein beetje geluid

Stilte AUB! wordt geproduceerd door BlazHoffski. “In elke aflevering banen twaalf deelnemers hun weg door thematische kamers met verschillende uitdagingen en lastige obstakels, waar maar één regel geldt: je mag geen geluid maken”, legt het productiebedrijf uit.

Article continues after the ad

Oké, de kandidaten mogen wel een klein beetje geluid maken. De max is 50 decibel. Komen ze daarboven, dan worden ze gediskwalificeerd.

Doe mee!

Er wordt volgens Mediacourant op dit moment volop gezocht naar kandidaten. “De zes afleveringen worden op verschillende dagen in februari gedraaid, waarvoor je als deelnemer maar één dag aanwezig hoeft te zijn.” Ook voor I Can See Your Voice seizoen twee worden enthousiaste kraaien gezocht.

Wanneer het nieuwe spelprogramma op tv komt is nog niet bekend. Wij houden je op de hoogte!