De Oscars, de Golden Globes, het Gouden Kalf, filmmakers geven maar al te graag awards aan elkaar voor hun harde werk. En voor ons gewone filmkijkers op de bank is het vaak een feestje dat live gevolgd kan worden. Juist daarom kiezen acteurs er graag voor om gewaagde uitspraken te doen. Dit zijn de meest controversiële award speeches ooit!

Christian Bale bedankt satan als inspiratiebron voor zijn Dick Cheney-rol

We beginnen natuurlijk met degene die de Golden Globes deze maand ontvlamde. Christian Bale won de Award voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn vertolking van Dick Cheney in de film VICE. Zoals gebruikelijk bedankte hij de filmmakers, zijn vrouw, vrienden en Go… SATAN?! Jawel, hij bedankte de duivel die hem inspiratie gaf voor voormalig vice-president Dick Cheney. Rechtse kijkers waren not amused, maar The Church of Satan keurde zijn uitspraak goed en noemde hem gelijk ook de beste Batman. Dit is echt

Article continues after the ad

 

Marlon Brando blijft thuis en laat een indiaan voor hem speechen

Op de lijst hoort deze klassieker absoluut. In 1973 won Marlon Brando een Academy Award voor zijn meesterlijke rol als Vito Corleone in The Godfather. De acteur was echter thuisgebleven en liet Sacheen LittleFeather gaan, die pas op het podium vertelde dat Brando de award weigerde! In een 15 pagina’s lange speech van de acteur, stak ze af tegen de slechte behandeling van Native Americans door Hollywood en de regering. Ze mocht de speech na de show volledig voorlezen aan de pers en de indirecte "fuck you" van Marlon Brando is nooit meer vergeten!

 

Streaker Alert! Een naakte man rent het podium op!

Tja, als alle camera’s van de wereld op je podium gericht zijn, is een naakte rondrennende man best wel een dingetje. Zeker in 1974 toen het bij de Oscars gebeurde. Host David Niven doet lekker relaxt z’n zegje tussen 2 awards door en plotseling staart hij in de drie ogen van een streaker!

 

Michael Moore kan niet ophouden over hoe erg hij George W. Bush haat

De lucht is blauw, gras is groen en Michael Moore haat George W. Bush. Hij heeft meerdere documentaires gemaakt waarin de vloer wordt aangeveegd met de toenmalige president. In 2003 won hij met Bowling for Columbine de Oscar voor beste documentaire. Was dat reden om het even rustig aan te doen? Hahahaha… nope!

 

Jennifer Lawrence struikelt voordat ze haar Oscar kan vasthouden

J-Law won beste actrice in 2013 voor haar rol in Silver Linings Playbook. Wat ze zei in haar speech was niet de reden waarom iedereen het over haar had de volgende dag. Nee, het was omdat ze struikelde toen ze het podium betrad! Oh nooooo! Serieus, in die jurk én op hakken? Hoe zou jij het ervan afbrengen?

 

Mariah Carey accepteert dronken haar award

Of er ooit iemand dronken z’n award heeft geaccepteerd? Nou wie niet eigenlijk? Onze favoriet is absoluut Mariah Carey die in 2010 voor haar rol in Precious een award won bij het Palm Springs International Film Festival. Tuurlijk openden alle sites de volgende dag weer met haar bizarre speech, maar wij kunnen er wel om lachen dat ze duidelijk gezellig dronken is.

 

Het zijn net mensen, die acteurs en actrices! Ondanks dat ze weleens mensen in de gordijnen jagen met hun speeches, zouden wij het niet anders willen zien. Zo blijft het ieder jaar weer een reden om te kijken!