Filmnerds buigen zich al jaren over deze kwestie: is de moordenaar uit de Saw-reeks niet gewoon Kevin McCallister uit de Home Alone-films? Saw-regisseur James Wan doorbreekt eindelijk de stilte!

Boobytraps

In 2014 stak de theorie dat Kevin uit Home Alone is uitgegroeid tot de sadistische seriemoordenaar uit de Saw-reeks voor het eerst de kop op. Op het eerste gezicht een vrij idiote gedachte, maar de bedenkers van deze theorie hadden meer dan genoeg argumenten om je toch te doen twijfelen. Zo zijn Kevin en Jigsaw allebei verdacht goed in het maken van akelig effectieve boobytraps. Ook delen zij een weirde fascinatie voor kelders. En een voorliefde voor creepy clownmaskers… Yep, ook die kun je afvinken!

Article continues after the ad

 

 

Huiveringwekkend

Maar er is natuurlijk maar één man die met zekerheid kan zeggen of Kevin en Jigsaw hetzelfde personage zijn. En dat is James Wan, de schrijver en regisseur van de huiveringwekkende horrorhit uit 2004. Momenteel verovert hij opnieuw de wereld met de superheldenkraker Aquaman, maar in een interview met Huffpost had hij gelukkig ook tijd om te reageren op de griezelige gelijkenissen tussen Saw en Home Alone!

“Ik had kunnen weten dat Kevin zou uitgroeien tot John Kramer. Maar serieus, ik vind het fantastisch dat mensen zoveel tijd besteden aan dit soort fantheorieën. Daarom maak ik films, zodat mensen er lol aan kunnen beleven.”

Het is dat er al een horrorversie van Home Alone bestaat, anders zou die alsnog gemaakt moeten worden!