Filmnerds buigen zich al jaren over deze kwestie: is de moordenaar uit de Saw-reeks niet gewoon Kevin McCallister uit de Home Alone-films? Saw-regisseur James Wan doorbreekt eindelijk de stilte!

Boobytraps

In 2014 stak de theorie dat Kevin uit Home Alone is uitgegroeid tot de sadistische seriemoordenaar uit de Saw-reeks voor het eerst de kop op. Op het eerste gezicht een vrij idiote gedachte, maar de bedenkers van deze theorie hadden meer dan genoeg argumenten om je toch te doen twijfelen. Zo zijn Kevin en Jigsaw allebei verdacht goed in het maken van akelig effectieve boobytraps. Ook delen zij een weirde fascinatie voor kelders. En een voorliefde voor creepy clownmaskers… Yep, ook die kun je afvinken!

 

 

Huiveringwekkend

Maar er is natuurlijk maar één man die met zekerheid kan zeggen of Kevin en Jigsaw hetzelfde personage zijn. En dat is James Wan, de schrijver en regisseur van de huiveringwekkende horrorhit uit 2004. Momenteel verovert hij opnieuw de wereld met de superheldenkraker Aquaman, maar in een interview met Huffpost had hij gelukkig ook tijd om te reageren op de griezelige gelijkenissen tussen Saw en Home Alone!

“Ik had kunnen weten dat Kevin zou uitgroeien tot John Kramer. Maar serieus, ik vind het fantastisch dat mensen zoveel tijd besteden aan dit soort fantheorieën. Daarom maak ik films, zodat mensen er lol aan kunnen beleven.”

Het is dat er al een horrorversie van Home Alone bestaat, anders zou die alsnog gemaakt moeten worden!

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!