Bloedstollende sprookjes in Tell Me A Story

Sex And The City’s Samantha Jones zien we waarschijnlijk nooit meer terug, maar Kim Cattrall gelukkig wel! De actrice heeft een rol te pakken in een creepy sprookjesserie: Tell Me A Story.

More content below the advertising

Voor Kim Cattrall is het de eerste hoofdrol na een paar rustige jaren. Cattrall is nu te zien in het tweede seizoen van de Zweedse thriller Modus, op NPO2. Van 2014 tot 2016 speelde ze de hoofdrol in de HBO-serie Sensitive Skin.

Het meeste opzien baarde Cattrall de laatste tijd als ze weer ruzie maakte met haar oud-collega’s van Sex And The City.

Er was eens...

Tell Me A Story is een bewerking van de Mexicaanse serie Habia Una Vez (Er Was Eens). De serie is een psychologische thriller, waarin elke aflevering gebaseerd is op een bekend sprookje. Losjes gebaseerd, want de verhalen worden op een verknipte, duistere wijze ingevuld.

Cattrall speelt Colleen, een wat oudere dame die alleen woont in New York. Haar zoon en kleindochter Kayla trekken bij haar in, waarna er rare dingen gebeuren in hun omgeving. Als ‘mater familias’ moet ze er alles aan doen om haar zoon en kleindochter te beschermen.

Sprookjesboek

Een andere hoofdrol is weggelegd voor Billy Magnussen (Game Night, American Crime Story). Hij speelt een leraar op de middelbare school van Kayla, die erg charmant is maar waarschijnlijk een paar lijken in de kast heeft liggen!

Het eerste seizoen Tell Me A Story bevat sowieso variaties op Roodkapje, De Drie Biggetjes en Jaap En De Bonenstaak. In de Mexicaanse versie bevat de eerste serie o.a. Het Jongetje Dat Wolf Riep, Pinokkio, Sneeuwwitje, Hans En Grietje en De Gelaarsde Kat.

Liefhebbers van Once Upon A Time hebben dus misschien een mooie vervanger te pakken! Tell Me A Story lijkt wel een stuk enger te worden dan de avonturen in Storybrooke.

Horrorrrrrr

Tell Me A Story is bedacht door Kevin Williamson. Voor horrorfans is het een bekende naam: hij schreef onder andere de scenario’s van Scream en I Know What You Did Last Summer. Ook niet onbelangrijk is dat Williamson Dawson’s Creek bedacht, en medebedenker, schrijver én uitvoerend producent was van The Vampire Diaries. Dat belooft wat!

Tell Me A Story wordt gemaakt voor CBS All Access. The Good Fight, de spin-off van The Good Wife, is ook van deze zender en is in Nederland te zien via Videoland. Star Trek: Discovery, van dezelfde zender, staat juist weer op Netflix. Waarschijnlijk komen de enge sprookjes via één van deze streamingplatformen naar Nederland. Wanneer is helaas nog niet bekend.

More content below the advertising

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen de afgelopen week op de streamingservice. Met onder meer Woody Harrelson als LBJ, het laatste seizoen van Bates Motel en een nieuw seizoen van Rebellion

Films

LBJ
Over enkele weken is Woody Harrelson op Netflix te zien in de thriller The Highwaymen, waarin hij samen met Kevin Costner een stel Texas Rangers speelt dat jacht maakt op Bonnie en Clyde. Wellicht heeft Netflix nu LBJ aan de programmering toegevoegd om Woody alvast weer een beetje in de spotlights te zetten. In deze biopic speelt de gerenommeerde acteur de rol van president Lyndon Johnson.
 

More content below the advertising

 

Sinister II
Horrorliefhebbers kunnen voor hun wekelijkse dosis griezelwerk terecht bij Sinister II uit 2015. Dit vervolg op het doodenge Sinister uit 2012, waarin tekeningen tot leven komen, was dan misschien niet zo best ontvangen als het eerste deel, toch valt er voor horrorfans nog genoeg te genieten.

My Big Fat Greek Wedding 2
De eerste My Big Fat Greek Wedding-film was toen deze uitkwam één van de meest onverwachte successen ooit in Amerika. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Het succes van deze tweede film haalde het niet bij dat van de eerste, maar de feelgood-factor is absoluut weer aanwezig.

Rundskop
Dit uiterst rauwe en harde drama van de Vlaamse regisseur Michael Roskam sleepte in 2012 een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film in de wacht. Ook maakte de film van hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts een internationale ster.

De Verbouwing
Regisseuse Will Koopman is vooral bekend als de dame achter de razend succesvolle Gooische Vrouwen-films, maar tussen deze twee kassuccessen door maakte ze in 2012 ook nog deze thriller. Tjitske Reidinga speelt de succesvolle zakenvrouw Tessa van Asselt, die door een al te ingrijpende verbouwing aan huis afstevent op een huwelijkscrisis en financiële rampspoed.
 

Series

Bates Motel
Freddie Highmore is tegenwoordig vooral bekend als de autistische arts Shaun Murphy uit The Good Doctor, maar zijn eerste grote rol was natuurlijk die van Norman Bates in Bates Motel. Deze serie was natuurlijk gebaseerd op Alfred Hitchcock’s klassieker Psycho uit 1960. Het vijfde en laatste seizoen uit de serie is nu ook te zien op Netflix.

Rebellion
De Ierse serie Rebellion vertelt over de nasleep van de gewelddadige Paasopstand die in 1916 plaatsvond in Dublin. Een groep Ierse revolutionairen komt in opstand tegen de strijdkrachten van de Britse bezetters. Het eerste seizoen dateert uit 2016, en nu is daar ineens het tweede seizoen. Beide seizoenen bestaan elk uit slechts vijf afleveringen, dus goed te doen voor wie een serie zoekt om in één weekend te bingen.

 

 

Het hele overzicht van wat er deze maand allemaal uitgekomen is kun je hier terugzien.

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.