Sex and the City-fans over de hele wereld waren blij dat hoofdpersonage Carrie eindigde met haar grote liefde Big. Maar dat was volgens schrijfster Candace Bushnell eigenlijk niet de bedoeling.

Article continues after the ad

Van knipperlichten naar relatie

“In het echte leven waren Carrie en Big niet samen geëindigd”, vertelt Bushnell in een interview met The Guardian. Kijkers zagen gedurende de serie met lede ogen aan hoe Carrie en Big maar bleven knipperlichten. Andere mannen kwamen voorbij in het leven van het door SJP gespeelde karakter, maar niemand kon tippen aan Mr. Big. Hij redde haar aan het eind van de serie van een handtastelijke Aleksandr Petrovsky en ook in de film, nadat hij haar op de dag van hun bruiloft liet zitten, kwam het uiteindelijk toch goed tussen de twee.

Pride and Prejudice

Een sprookjeseinde dus, wat volgens sommige critici niet had gehoeven. “Kijkers zaten zo diep in het verhaal van Carrie en Big dat het een beetje een Mr. Darcy en Elizabeth Bennet-ding (Pride and Prejudice) werd. Ze waren een iconisch koppel geworden en vrouwen voelde zich er echt mee verbonden; ze zeiden dingen als ‘ik heb mijn Mr. Big gevonden’ of ‘ik heb het net uitgemaakt met Mr. Big.'" 

Derde film

Kortom: Bushnell heeft besloten voor het publiek om het liefdesverhaal toch een happy end te geven. Over dat einde gesproken, daar willen Sex and the City-fans nog niet aan geloven. Nog altijd is er hoop op een derde film over vriendinnen Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda.