Sander Schimmelpenninck liet een kleine maand geleden - niet geheel verrassend - weten dat hij zou stoppen als presentator van Op1. Nu blijkt dat dit niet de enige verandering is die hij gaat doormaken. Hij stopt ook als hoofdredacteur van Quote en gaat zelfs vaker vanuit Scandinavië werken.

Article continues after the ad

"Vorige week kreeg ik van allerlei mensen op LinkedIn felicitaties voor mijn work anniversary - alweer 7 jaar bij Quote", begint Sander zijn bericht op Instagram. "Zeven jaar is lang, en al helemaal voor een millennial zonder zitvlees. Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo'n beetje alles heb gedaan, maar nu is het moment gekomen om harde keuzes te maken."

Vergrootglas

Sander Schimmelpenninck kwam de afgelopen maanden constant in het nieuws: dan had hij het weer aan de stok met Albert Verlinde, roastte Patty Brard hem op tv of had Jan Dijkgraaf wel wat te zeggen over de jonge presentator. Dat vergrootglas - wat mede kwam door zijn presentatieklus bij Op1 - is hij nu zat en daarom zet hij nu bewust een stapje terug. "Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien. En dus ga ik mijn leven met wat meer vrijheid inrichten", licht hij toe.

Toekomstplannen

Dat betekent echter niet dat we hem straks helemaal hoeven te 'missen' in de media. "Ik zal, onder meer vanuit Scandinavië, gaan schrijven voor de Volkskrant, waar ik al columnist was. Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren, en met mijn maatjes Jaap en Titus het podcastlabel dat rondom onze succesvolle zelfspodcast is ontstaan verder uitbouwen tot een heus mediabedrijf." Lees hieronder meer over de beslissing van Sander.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vorige week kreeg ik van allerlei mensen op LinkedIn felicitaties voor mijn work anniversary – alweer 7 jaar bij Quote. Zeven jaar is lang, en al helemaal voor een millennial zonder zitvlees. Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken. Die keuzes hangen ook samen met mijn persoonlijke leven; het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht. Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien. En dus ga ik mijn leven met wat meer vrijheid inrichten. Ik zal, onder meer vanuit Scandinavië, gaan schrijven voor de Volkskrant, waar ik al columnist was. Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren, en met mijn maatjes Jaap en Titus het podcastlabel dat rondom onze succesvolle @zelfspodcast is ontstaan verder uitbouwen tot een heus mediabedrijf. Andere projecten zijn nog te prematuur om over op te scheppen. Ik heb met ontzettend veel plezier bij Quote gewerkt, in een tijd waarin het medialandschap enorm is veranderd. Mij is door Hearst, als uitgever van Quote, alle kansen gegeven om me te ontwikkelen, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het was waarschijnlijk de mooiste baan van mijn leven. Quote heeft zich tegelijkertijd ook ontwikkeld. We hebben succesvol nieuwe initiatieven opgezet zoals Quote Talks, video en podcasts. Ondertussen stijgt ons aantal abonnees, laten we zeer stabiele cijfers zien en staan we er gewoon hartstikke goed voor. Maar voor mij liggen de uitdagingen en kansen nu buiten de muren van Quote.

Een bericht gedeeld door Sander Schimmelpenninck (@sanderschimmelpenninck) op