Pas toen hij Split in de bioscoop zag kwam hij erachter

***LET OP: DIT ARTIKEL BEVAT KNEITERS VAN SPOILERS VOOR MENSEN DIE SPLIT NOG NIET GEZIEN HEBBEN*** Was jij ook zo omver geblazen door de verrassende afloop van M. Night Shyamalans sidderthriller Split? En over die link die gelegd werd met Unbreakable? Dan was je niet de enige: ook Samuel L. Jacksons mond viel wijd open bij het eind van de film. De acteur kwam er in de bioscoop pas achter dat Split ook een vervolg op Unbreakable inluidde, en dat hij dus opnieuw de rol van Mr Glass zou gaan spelen.

Glass

In een interview naar aanleiding van zijn rol als FroZone in The Incredibles 2 vertelde Jackson ook even over die andere vervolgfilm waar hij mee bezig is, Glass dus, en hoe deze tot stand gekomen is. Zoals bekend wordt Glass een vervolg op zowel Split als Unbreakable, en het was voor de acteur een grote verrassing: “Night belde me vorig jaar en zei tegen me: ‘Ik wil dat je mijn nieuwe film gaat kijken. Als je die gezien hebt, dan vertel ik je waar ik aan zit te denken’”.

Groot succes

Toen Bruce Willis ineens opdook in de finale van Split riep Sam vermoedelijk een vertrouwd scheldwoord door de bioscoopzaal (12 letters, begint met de letter ‘M’ en rijmt op trucker). Of zoals hij het zelf vertelt: “Dus ik ging naar Split en aan het einde zien we ineens Bruce in een café en een vrouw die het over Mr. Glass heeft. Daarna vroeg ik dus aan Night: ‘Betekent dit dat we deze film gaan maken?’” Hierop gaf de regisseur aan dat ze eerst nog even de box office resultaten van het eerste weekend moesten afwachten. Aangezien de thriller een groot succes werd kon Shyamalan Glass al snel aankondigen.

Combi-vervolg

In Glass komen de hoofdpersonages uit Unbreakable en Split samen in een vervolg op beide films: Bruce Willis speelt wederom David Dunn, de superheld tegen wil en dank, terwijl Jackson dus wederom in de huid van Mr. Glass kruipt. James McAvoy zal wederom de 24 persoonlijkheden van de knettergekke Kevin uit Split spelen, terwijl Anya Taylor-Joy ook weer van de partij zal zijn als Kevins slachtoffer Casey. Deze veelbelovende thriller komt op 23 januari 2019 uit.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.