Tot voor kort dook Samuel L. Jackson in bijna iedere Marvel-film op als Nick Fury. Na Age of Ultron bleef het echter akelig stil rondom het brein achter The Avengers. Maar daar komt binnenkort verandering in!

Article continues after the ad

Marvel heeft het nog niet officieel bevestigd, maar volgens de altijd goed geïnformeerde website Deadline zal Samuel L. Jackson opnieuw in de huid kruipen van Nick Fury in de superheldenfilm Captain Marvel. In de aanloop naar de eerste Avengers-film dook de S.H.I.E.L.D.-agent in Marvel-blockbusters op om superhelden als Captain America, Thor en Iron Man te werven voor zijn Avengers-programma. We zagen hem voor het laatst in Avengers: Age of Ultron, die in 2015 verscheen.

Infinity War

Opvallend genoeg staat Jackson ook vermeld op de IMDb-pagina van Avengers: Infinity War, die volgend jaar april in de bioscopen zal verschijnen. Maar aangezien dit de enige bron is, is het moeilijk te zeggen hoe betrouwbaar deze informatie is.

Captain Marvel

Over de plot van Captain Marvel is nog niets bekend, maar aan de scriptschrijvers zal het niet liggen. Het scenario is namelijk geschreven door Nicole Perlman en Meg LaFauve. Zij tekenden eerder voor respectievelijk de hitfilms Guardians of the Galaxy en Inside Out. De titelrol zal worden gespeeld door Oscar-winnaar Brie Larson, bekend uit Room en Kong: Skull Island. 

Captain Marvel zal in het voorjaar van 2019 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn!