Samuel L. Jackson maakt zich op voor zijn eerste vaste televisierol. De acteur heeft namelijk getekend voor de serie Old Man.

Article continues after the ad

Duister verleden

Old Man gaat over oud-militair Dan Chase, die lekker van zijn pensioen zit te genieten totdat er iemand opduikt uit een duister hoofdstuk van zijn verleden. Wat blijkt? Chase was ooit betrokken bij een in de soep gelopen missie in Libië en houdt zich al 35 jaar schuil voor mensen die hem een kopje kleiner willen maken. 

Old mother*cker

Klinkt helemaal goed. Jackson tikt al bijna de 70 aan, dus wij kunnen hem prima voorstellen als een nurkse, gepensioneerde bad-ass. Als er dan ook nog een partijtje word gescholden en de acteur af en toe een broodnodige ‘motherfucker’ eruit gooit, kun je ons wegdragen.

Televisie

Jackson heeft al wel eerder tv-werk gedaan, maar nog nooit zo’n grote rol. Zo dook hij op als zijn Avengers-karakter Nick Fury in Agents Of S.H.I.E.L.D. en verleende hij zijn stem aan de animatieserie The Boondocks. Ook heeft hij ooit aangegeven graag een gastrolletje te hebben in de gangsterserie Peaky Blinders. Blinders-maker Steven Knight heeft overigens al aangegeven dat-ie dit wel ziet zitten.