Samuel L. Jackson als Nick Fury

Meesterspion Nick Fury (Samuel L. Jackson) loopt als een soort rode lijn door het Marvel Cinematic Universe. Het lijkt erop dat hij binnenkort eindelijk een hoofdrol krijgt! Volgens geruchten wordt er gewerkt aan een Disney+-serie over de leider van S.H.I.E.L.D.

De Amerikaanse site Variety meldt dat Samuel L. Jackson terugkeert als de eenogige held in een nieuwe Marvel-serie op Disney+. Het zou om een hoofdrol gaan, dus dan ligt een serie over Nick Fury en zijn agenten van S.H.I.E.L.D. voor de hand. Het ‘oude’ Agents of S.H.I.E.L.D. stopte dit jaar, dus niets staat Disney+ nog in de weg!

Er is verder nog heel weinig te melden over de nieuwe Marvel-serie. Schijnbaar wordt het nieuwe project geschreven door Kyle Bradstreet, die eerder verantwoordelijk was voor het spannende Mr. Robot. Omdat hij deze techno-thriller schreef, líjkt het erop dat de nieuwe serie een spannende spionagethriller kan worden met Jackson in de hoofdrol… Dit is op dit moment echter nog pure speculatie.

Article continues after the ad

Marvel op Disney+

De nieuwe Disney+-serie volgt in een lijn van nieuwe Marvel-projecten die groots werden aangekondigd door Disney. Vanwege het coronavirus werd Falcon and the Winter Soldier uitgesteld naar 2021, en wanneer de Loki-serie met Tom Hiddleston verschijnt is nog helemaal niet bekend. Hawkeye leek te worden geannuleerd na de fratsen van Jeremy Renner, maar die show lijkt alsnog eind 2021 uit te komen. De nieuwe She-Hulk-serie vond deze week een nieuwe hoofdrolspeler: Tatiana Maslany.

De serie over Scarlet Witch, WandaVision, kreeg deze week zijn eerste trailer. Het is de bedoeling dat deze weirde serie met Elizabeth Olsen en Paul Bettany dit jaar nog verschijnt!