2 april 2019: een zwarte dag voor kindertelevisie. Vandaag heeft Gert Verhulst, Studio 100 baas en baasje van Samson, bekendgemaakt dat hij niet langer Samson en Gert zal doen. Op, op, alles is op!

Article continues after the ad

Samson en Gert zijn een begrip in Vlaanderen en zeker ook Nederland. De 51-jarige Gert treedt al 30 jaar op met de hondenpop maar zet er nu definitief een punt achter voordat “hij zielig wordt”

Krijgt Samson een nieuwe Gert?

Samson zelf was niet aanwezig voor commentaar tijdens de Belgische persconferentie, maar Gert verzekerde dat de hond een carrière blijft houden. Verder liet hij in het midden of er naar een nieuwe Gert wordt gezocht zoals ook met K3 gebeurde. Wij vinden het wel een goed idee voor een nieuwe talentenjacht!

Samson en Gert verschenen in 1990 voor het eerst op de Belgische televisie en in 1992 was Nederland aan de beurt. Hele generaties groeiden op met de ‘avonturen’ van het duo en ook de liedjes vielen in de smaak. Zoals Alles Is Op.

En wie heeft er niet op de dansvloer gestaan terwijl Samsonrock uit de speakers schalde?

In 2006 werd het laatste seizoen van Samson en Gert uitgezonden, daarna ging het duo nog jaren theaters langs met nieuwe voorstellingen. In 2014 kwam het duo terug op tv met Samson en Gert Winterpret, maar de twee zijn nu dan echt uit elkaar.