Samantha Steenwijk

Zangeres Samantha Steenwijk, die haar BN'er-doorbraak te danken heeft aan The Voice of Holland, reageert met verbijstering op Ali B's woedeuitbarsting tijdens de blind auditions. Ze heeft de uitgelekte beelden ook gezien en vond het allemaal vrij dreigend en intimiderend.

Article continues after the ad

Dat zei de oud-finalist deze week in gesprek met VI op Radio Veronica. Ali en Waylon waren om onbekende reden in een fittie beland en de rapper schold 'm de huid vol met onder meer 'vies klein mannetje' en 'tyfusflikker' terwijl hij boven hem hing. "Ik zal je eerlijk vertellen: ik had het niet geaccepteerd als hij zo boven mij had gehangen", aldus Samantha.

'Intimiderend'

Samantha had het dus anders aangepakt. "Ik vond het echt heel dreigend. Dat Waylon zo lief op zijn stoel bleef zitten… Als iemand zo over me heen zou hangen, dan zou ik toch zeker in ieder geval wel even opstaan, ja." Ook echt fysiek vechten, zoals Ali en Waylon volgens Albert Verlinde hebben gedaan, zou de zangeres ook weer niet doen. "Dat kan natuurlijk ook weer niet, maar ik vond het heel intimiderend. Ik vond Waylon echt heel erg rustig blijven."

En nu?

"Je weet natuurlijk niet wat er vooraf aan is gegaan, hè", nuanceert ze. "Ik vind het jammer dat ik er niet bij was, hahaha." Hoe het nu zit tussen Ali en Waylon? Nou, goed! Ze hebben het weer bijgelegd, zo onthulde RTL-programmabaas Peter van der Vorst. Hij ging ook nog even in gesprek met Ali, maar daar doet hij een beetje mysterieus over...

Ali B en Waylon


The Voice of Holland is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.