Het is sinds The Brothers Grimsby stil geweest rond Sacha Baron Cohen, maar de Britse komiek heeft op Twitter met zijn allereerste tweet zijn nieuwste project aangekondigd. Dit deed hij in de vorm van een filmpje met oude beelden waarop te zien is hoe president Trump de komiek de huid volscheldt. De oranje mafkees roept onder meer dat Baron Cohen maar eens terug naar school moet, waarop het logo van de omstreden Trump University in beeld komt met de mededeling dat Sacha weldra zal afstuderen.

Article continues after the ad

Nieuwe Interviewserie

Aanvankelijk leek het om een aankondiging van een nieuwe speelfilm te gaan, maar volgens vakblad Variety is het een teaser voor een nieuwe comedyserie in de lijn van Da Ali G. Show. Hierin interviewde de Brit als de oliedomme rapper Ali G allerlei wereldberoemde mensen uit zowel de entertainmentwereld als uit de politiek. Die zette hij vervolgens te kakken, soms zonder dat deze het zelf in de gaten hadden. Zo nam hij ook al een keer Trump te grazen. Dezelfde tactiek paste Baron Cohen later toe voor zijn films Borat en Bruno.

Oh jee!

Baron Cohen zou al geruime tijd bezig zijn met de opnames voor dit nieuwe komische interviewprogramma. Zo zou hij volgens Variety in februari al opnames hebben gemaakt met niemand minder dan O.J. Simpson, die toen net na 9 jaar gevangenisstraf weer op vrije voeten was.

Spion in Syrië

Daarnaast zullen we de beruchte komiek binnenkort ook van een meer serieuze kant gaan zien in de Netflix-serie The Spy. Hierin gaat hij de rol van de Israëlische spion Eli Cohen spelen (geen familie), die in de jaren zestig Mossad-spion was in Syrië. Het is nog niet precies bekend wanneer deze serie te zien zal zijn. De nieuwe comedy-serie begint waarschijnlijk binnenkort al. In Amerika verschijnt deze bij Showtime, het is nog niet bekend waar de serie hier te zien zal zijn.