Sacha Baron Cohen als Borat in Borat 2

Dit is ab-so-luut niet very niiice: Sacha Baron Cohen gaat geen Borat-films meer maken en dat komt allemaal door Donald Trump.

Article continues after the ad

Sacha's bekendste typetje kwam eind vorig jaar keihard terug met de tweede Borat-film Borat: Subsequent Moviefilm (lees hier onze recensie). Met een 'glansrol' voor Trumps adviseur Rudy Giuliani. In gesprek met Variety onthult de acteur nu dat het bij een eenmalige comeback blijft...

'Veilig opgeborgen in een kastje'

"Ik heb Borat wegens Trump weer tot leven gewekt", legt Sacha uit. "Er was een goede reden om de tweede film te maken en ik zie nu geen reden meer om dat nog eens te doen. Dus heb ik hem veilig opgeborgen in een kastje."

Geen Trump, geen Borat

Sacha zette de Kazachse reporter dus in om zijn Trump-kritiek mee te uiten. Nu Joe Biden - als het goed is - deze maand zijn inauguratie krijgt en daarna het Witte Huis gaat bewonen, ziet hij geen reden meer om het personage opnieuw te laten opdraven. "We wilden in de tweede film het gevaar van Trump aan de kaak te stellen. Door de komst van het coronavirus bleek dat de verspreiding van zijn leugens en complottheorieën een dodelijk effect heeft."

Borat: Subsequent Moviefilm is te zien op Amazon Prime Video.