Borat: Subsequent Moviefilm

Als typetje Borat maakte acteur Sacha Baron Cohen al een paar benarde situaties mee. Hij werd aangevallen door Trump-supporters, in elkaar geslagen én ontelbare keren aangeklaagd. Niet leuk, natuurlijk maar nog lang niet het zwaarste wat de acteur meemaakte!

In een serie van de Amerikaanse website Variety spreekt Baron Cohen met collega Ben Affleck over de opnames van de tweede (en laatste!) Borat-film. De acteur papte aan met een paar verstokte Qanon-figuren en ging zelfs een paar dagen met ze in lockdown!

“We besloten om Borat in lockdown te laten gaan, maar toen besefte ik: dat duurt vijf dagen! Ik moest het typetje intact houden én die gasten overtuigen terwijl ze al argwaan hadden. Ik moest er grappen tussenfietsen, én ik moest belangrijke punten voor het verhaal van de film er tussen krijgen.”

Article continues after the ad

Vaarwel, Borat!

Het lukte Cohen om in contact te komen met de complotdenkers én hij nodigde zichzelf uit voor een lockdown. “Ik ging naar bed, helemaal als Borat, met mijn snor nog opgeplakt. Toen ik wakker werd kreeg ik een paniekaanval! Ik moest vijf dagen in dat huis zitten… Ik dacht: ze krijgen me door, ik kan het niet!”

Nu president Trump het Witte Huis verlaten heeft zegt Baron Cohen dat hij voorlopig geen undercover-films meer wil maken. Als we horen hoe erg hij in de rats heeft gezeten snappen we dat volledig!

Borat: Subsequent Moviefilm is te bekijken via Amazon Prime Video, samen met deze andere topfilms!