Deze week kondigde Netflix aan dat het populaire Chilling Adventures Of Sabrina stopgezet werd na het vierde seizoen. Showrunner Roberto Aguirre Sacasa deelt nu zijn wilde plannen voor een crossover met Riverdale. Dit lopen Sabrina- en Riverdale-fans nu mis!

Na het nieuws over Chilling Adventures Of Sabrina meldde Aguirre Sacasa dat de plannen voor een vijfde seizoen al klaarlagen. Seizoen 5 zou gaan over de ‘witch wars’, en de hoofdrolspelers van Riverdale zouden een grote rol krijgen. Nu de serie is geannuleerd krijgen we deze verhaallijn helaas alleen in stripvorm te zien.

Chilling Adventures Of Sabrina zou aanvankelijk gemaakt worden door The CW, maar deze zender bedankte vriendelijk voor het project. Netflix wilde CAOS wél maken en de show werd daar meteen een dikke hit! Helaas voor de fans betekende dit wel dat de series grotendeels los van elkaar stonden, ook al spelen ze zich af in hetzelfde universum.

Article continues after the ad

Waarom Netflix precies stopt met de populaire show is onduidelijk. Chilling Adventures of Sabrina werd vastgelegd voor twee seizoenen. Technisch gezien is het aankomende vierde seizoen het tweede deel van het twééde seizoen. Het zou kunnen dat Netflix geen zin had in de onderhandelingen voor een nieuw contract, waarin ze de cast waarschijnlijk meer zouden moeten betalen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Coven 4ever.

Een bericht gedeeld door Kiernan Shipka (@kiernanshipka) op

 

Vaarwel, Chilling Adventures of Sabrina

Recent werd de ándere Riverdale-spin-off, Katy Keene, na één seizoen ook geannuleerd door The CW. Op dit moment is Riverdale dus nog de enige ‘young adult’-serie over Archie en zijn vrienden. Hoewel de avonturen nog behoorlijk populair zijn, klagen Riverdale-fans de laatste tijd enorm over de kwaliteit van de serie… Zelfs sommige acteurs vinden de serie nogal kolderiek worden!

Nu Chilling Adventures of Sabrina is losgelaten door Netflix, is het nog mogelijk dat de personages, of de serie zelf, een vervolg krijgen op The CW. In de contracten van Netflix staan soms echter clausules waardoor hier enige tijd tussen moet zitten, zoals met de Marvel-series die werden afgekapt.

Het vierde, laatste seizoen van CAOS verschijnt dit najaar op Netflix.