S10 Stien den Hollander

Eindelijk weten we wie Nederland volgend jaar vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Italië. Het gaat om S10, oftewel Stien den Hollander, die voor een Nederlandstalig nummer kiest!

S10 naar Eurovisie Songfestival 2022

S10, of Stien den Hollander, zoals de zangeres in werkelijkheid heet, mag ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival! De grote onthulling vond plaats via social media. “Het geeft mij moed. Muziek is voor mij het allerbelangrijkste wat er bestaat. Voor wie diepe dalen kent, of hoge pieken. Voor wie danst voor de spiegel of liever in de schaduw staat. Ik ben S10 en ik doe namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival”, zo vertelt S10 in onderstaande video.

'De weg die we ingeslagen zijn met Arcade'

Ken je S10 niet? De tijd dat eerst de zanger werd gekozen, is voorbij. Sorry, Dries… Vandaag de dag is het nummer leidend. “We zijn net als toen met Duncan Laurence echt voor de song gegaan. Vroeger kozen we met bijvoorbeeld Anouk en Waylon echt voor een artiest en dan werd er al dan niet in overleg een song geselecteerd. Maar we zijn doorgegaan op de weg die we ingeslagen zijn met Arcade”, zo vertelt Cornald Maas aan het AD. In het geval van S10 gaat het om een Nederlandstalig nummer:  “Dat is de taal waarin ze zich het meest vrij voelt en waarin ze zich het beste kan uiten."

Article continues after the ad

Voor het eerst sinds de zwaar bekritiseerde Sieneke in 2010 dus weer een Nederlandstalig nummer. Wij zijn heel benieuwd! Hieronder alvast een voorproefje van de muziek van S10.

De 66ste editie van Eurovisie Songfestival vindt plaats in mei 2022 in de Italiaanse stad Turijn. Dat het een Italiaanse feestje wordt, heeft natuurlijk alles te maken met de winst van Måneskingelukkig gooide ‘snuifgate’ geen roet in het eten voor deze rockgroep!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.