Ryanne van Dorst

Ryanne van Dorst dompelt zich voor haar nieuwe NPO 3-programma Het Alternatief niet alleen onder in de wereld van excentrieke mensen, nee: ze wordt ook echt onderdeel van die wereld. Dus... drinkt ze haar eigen urine om te ervaren hoe het is om te leven van de natuur!

Article continues after the ad

De Wie van de 3-ster maakt kennis met een zogenoemde 'Breatharian', een 'prana'-fanatiekeling. Eva Jinek had een tijd geleden ook zo iemand in haar studio, tot verbazing van heel veel kijkers. Dit zijn mensen die claimen te leven van 'lucht en licht'. Ze eten, slapen en drinken eigenlijk niet meer. Of nauwelijks.

Ryanne drinkt haar eigen plas op

Om toch een beetje te hydrateren, drinkt Anke, de vrouw waar Ryanne mee op pad gaat, haar eigen urine. De presentatrice is de beroerdste niet en gaat dus ook van haar eigen plas sippen. Enne... hoe smaakte het? "Het smaakt nergens naar", legde ze uit in Shownieuws. "Als ik de hele dag asperges had gegeten, was het misschien wel goor geweest, snap je? Maar ik had nu niets op dus het was gewoon... water."


Hekserij

Waarom ze dit allemaal doet, in hemelsnaam? "Ook bij mij kwamen de muren het afgelopen jaar op me af, en heb ik m'n leven en de toekomst onder de loep gelegd. Ik begon me af te vragen of er misschien niet andere manieren zijn om met elkaar en met de wereld om te gaan", legt ze uit. "In Het Alternatief dompel ik me onder in andere levensopvattingen in de hoop daar wat van te kunnen leren en mee te nemen naar huis." Wat we verder ook nog te zien krijgen in de eerste aflevering: Ryanne die door heks Oriana wordt ingewijd.

Het Alternatief is vanaf 6 april elke dinsdag om 21:15 uur te zien op NPO 3.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: