Wat gebeurt er wanneer twee bekende Nederlanders onervaren een boot instappen, de peddels pakken en samen een stroomversnelling induiken? In het nieuwe BNN-programma Risky Rivers gaan de kandidaten er vol voor, onder wie Ryanne van Dorst en Maxim Hartman.

Article continues after the ad

Wildwatervaren

Het klinkt als de BNN-serie De gevaarlijkste wegen van de wereld, maar dan op het water. Maxim Hartman en Ryanne van Dorst, Waldemar Torenstra en Martijn Fischer, Yuri van Gelder en Christina Curry, Evgeniy Levchenko en Inge de Bruijn zijn de eerste vier koppels die een nieuwe uitdaging aangaan: kanoën op de gevaarlijke wildwaterrivieren in Nepal en Bosnië, tot het onbegaanbare junglewater in Suriname en van een rivier vol wildlife in Oeganda tot de zwaarbevuilde stadsrivier van Manilla.

Tussen de spectaculaire stroomversnellingen en watervallen door ontstaan er pittige confrontaties en diepgaande gesprekken, waarbij de emoties en frustraties soms hoog oplopen. 

Gedropt in het Himalaya-gebergte

In de eerste aflevering zijn Ryanne en Maxim in Nepal. Een land vol schitterende highlights: het landschap rondom de Himalaya, de bijzondere cultuur met tempels, kloosters en stoepa’s, maar ook de 150 kilometer lange Marsyangdi. Letterlijk vertaald ‘de razende rivier’.

Wat volgt is een extreme tocht vol risico’s langs rotsen, watervallen, stroomversnellingen en kou. Maxim en Ryanne zijn aan elkaar gewaagd. Er wordt geschreeuwd en gescholden, maar ook gewoon een drankje gedronken. 

Risky Rivers

Eerlijk is eerlijk, je moet toch gek zijn om een 20 meter hoge waterval af te gaan met een kajak? Waldemar en Martijn doen het gewoon. Yuri en Christina varen op de laatste wilde rivier van Europa. Christina is er al snel helemaal klaar mee en wil eigenlijk maar één ding: naar huis. Evgeniy en Inge tenslotte varen in Manilla en zijn daar omringd door tonnen stinkend afval.

Risky Rivers is vanaf 4 september iedere maandag om 20.25 uur te zien bij BNN op NPO 3.