Er werd van uitgegaan dat Ryan Seacrest zou terugkeren als presentator van American Idol, maar naar verluidt heeft hij grote problemen met het salaris van jurylid Katy Perry.

Article continues after the ad

Reboot American Idol

Tussen 2002 en 2016 werden vijftien seizoenen van American Idol uitgezonden door FOX. Na een korte pauze gaat de talentenjacht in 2018 door op ABC. Katy Perry gaat voor het eerst als jurylid optreden en verdient daar naar verluidt maar liefst 25 miljoen dollar mee. De terugkeer van Ryan Seacrest, presentator vanaf dag 1, leek een zekerheid, maar de ruim 10 miljoen dollar die hij geboden krijgt zou ineens niet genoeg meer zijn.

Katy Perry

Katy Perry liet vorige week nog weten heel fier te zijn op haar hoge salaris: "Ik ben echt trots dat ik als vrouw goed wordt betaald. Weet je waarom? Ik krijg meer dan zo'n beetje elke man die ooit in die show is geweest." Het kersverse jurylid wilde niet op het precieze bedrag ingaan, en volgens een bron bij ABC gaat het om minder dan de genoemde 25 miljoen, maar het is blijkbaar meer dan genoeg om Ryan Seacrest op de kast te jagen.

Ryan Seacrest werkt momenteel al als presentator in New York en zou voor American Idol heen en weer naar Los Angeles moeten gaan reizen. Voor 10 miljoen dollar zouden de meesten van ons dat geen probleem vinden, maar: "Hij vraagt zich ineens af waarom hij terug zou keren voor een salaris dat veel lager ligt dan dat van een nieuw jurylid", aldus Richard Rushfield, insider en auteur van het boek American Idol: The Untold Story.

Het lijkt er dus op dat Rushfield wel een nieuw hoofdstuk aan zijn boek mag gaan toevoegen. Volgens een andere bron zijn de onderhandelingen met Ryan Seacrest nog bezig, maar momenteel maken de roddelbladen natuurlijk gehakt van de presentator.