American Idol-presentator zou terugkeer niet meer zien zitten

Er werd van uitgegaan dat Ryan Seacrest zou terugkeren als presentator van American Idol, maar naar verluidt heeft hij grote problemen met het salaris van jurylid Katy Perry.

More content below the advertising

Reboot American Idol

Tussen 2002 en 2016 werden vijftien seizoenen van American Idol uitgezonden door FOX. Na een korte pauze gaat de talentenjacht in 2018 door op ABC. Katy Perry gaat voor het eerst als jurylid optreden en verdient daar naar verluidt maar liefst 25 miljoen dollar mee. De terugkeer van Ryan Seacrest, presentator vanaf dag 1, leek een zekerheid, maar de ruim 10 miljoen dollar die hij geboden krijgt zou ineens niet genoeg meer zijn.

Katy Perry

Katy Perry liet vorige week nog weten heel fier te zijn op haar hoge salaris: "Ik ben echt trots dat ik als vrouw goed wordt betaald. Weet je waarom? Ik krijg meer dan zo'n beetje elke man die ooit in die show is geweest." Het kersverse jurylid wilde niet op het precieze bedrag ingaan, en volgens een bron bij ABC gaat het om minder dan de genoemde 25 miljoen, maar het is blijkbaar meer dan genoeg om Ryan Seacrest op de kast te jagen.

Ryan Seacrest werkt momenteel al als presentator in New York en zou voor American Idol heen en weer naar Los Angeles moeten gaan reizen. Voor 10 miljoen dollar zouden de meesten van ons dat geen probleem vinden, maar: "Hij vraagt zich ineens af waarom hij terug zou keren voor een salaris dat veel lager ligt dan dat van een nieuw jurylid", aldus Richard Rushfield, insider en auteur van het boek American Idol: The Untold Story.

Het lijkt er dus op dat Rushfield wel een nieuw hoofdstuk aan zijn boek mag gaan toevoegen. Volgens een andere bron zijn de onderhandelingen met Ryan Seacrest nog bezig, maar momenteel maken de roddelbladen natuurlijk gehakt van de presentator.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.