American Idol-presentator zou terugkeer niet meer zien zitten

Er werd van uitgegaan dat Ryan Seacrest zou terugkeren als presentator van American Idol, maar naar verluidt heeft hij grote problemen met het salaris van jurylid Katy Perry.

Reboot American Idol

Tussen 2002 en 2016 werden vijftien seizoenen van American Idol uitgezonden door FOX. Na een korte pauze gaat de talentenjacht in 2018 door op ABC. Katy Perry gaat voor het eerst als jurylid optreden en verdient daar naar verluidt maar liefst 25 miljoen dollar mee. De terugkeer van Ryan Seacrest, presentator vanaf dag 1, leek een zekerheid, maar de ruim 10 miljoen dollar die hij geboden krijgt zou ineens niet genoeg meer zijn.

Katy Perry

Katy Perry liet vorige week nog weten heel fier te zijn op haar hoge salaris: "Ik ben echt trots dat ik als vrouw goed wordt betaald. Weet je waarom? Ik krijg meer dan zo'n beetje elke man die ooit in die show is geweest." Het kersverse jurylid wilde niet op het precieze bedrag ingaan, en volgens een bron bij ABC gaat het om minder dan de genoemde 25 miljoen, maar het is blijkbaar meer dan genoeg om Ryan Seacrest op de kast te jagen.

Ryan Seacrest werkt momenteel al als presentator in New York en zou voor American Idol heen en weer naar Los Angeles moeten gaan reizen. Voor 10 miljoen dollar zouden de meesten van ons dat geen probleem vinden, maar: "Hij vraagt zich ineens af waarom hij terug zou keren voor een salaris dat veel lager ligt dan dat van een nieuw jurylid", aldus Richard Rushfield, insider en auteur van het boek American Idol: The Untold Story.

Het lijkt er dus op dat Rushfield wel een nieuw hoofdstuk aan zijn boek mag gaan toevoegen. Volgens een andere bron zijn de onderhandelingen met Ryan Seacrest nog bezig, maar momenteel maken de roddelbladen natuurlijk gehakt van de presentator.

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.