Deadpool-fan gaat viral na trekken verstandskiezen

Video’s waarin mensen worden gefilmd die net uit een narcose komen zijn altijd goed voor een paar views. Maar in het geval van deze raaskallende Deadpool-fan leverde het nog heel wat meer op!

More content below the advertising

Narcose

Het is inmiddels een beproefd recept voor succes op YouTube en andere social media: laat jezelf filmen als je net uit narcose komt! Er is tenslotte weinig grappiger dan iemand te horen ijlen die compleet van de wereld is. James Eversole ging viral op Twitter toen hij kletsend voor de camera verscheen nadat zijn verstandskiezen waren getrokken. Een nachtmerrie van een tandartsingreep was echter nog wel het minste van zijn problemen. Hij maakte zich namelijk meer zorgen of hij Deadpool 2 niet had gemist!

Geintje

De video werd meer dan 800.000 keer bekeken, waaronder door een zekere Ryan Reynolds… de hoofdrolspeler van Deadpool! Net als zijn alter ego is de Marvel-acteur wel in voor een geintje en hij kon de humor van het maffe filmpje dan ook wel inzien. Hij retweette de video van zijn grote fan, maar daar bleef het niet bij. Reynolds nodigde James ook uit voor de première van het vervolg. Hij had namelijk naar eigen zeggen iets eh… vergelijkbaars meegemaakt.

'Sprakeloos'

Niet verrassend liet de Deadpool-fan (check z'n shirt!) dat zich geen twee keer zeggen: “Laat dit alsjeblieft geen droom zijn. Dankjewel RR, ik ben sprakeloos!” Mocht je je dus zorgen maken om je volgende tandartsbezoekje, je weet nooit waar een wortelkanaalbehandeling allemaal toe kan leiden!

More content below the advertising
Een meesterlijke oorlogsfilm die je gezien móet hebben

De zaterdag waardig afsluiten? Zap om 20.00 naar Veronica voor de oorlogsklassieker Full Metal Jacket, een werkelijk meesterlijke film uit 1987 met onder anderen Matthew Modine, Adam Baldwin en Vincent D'Onofrio in de hoofdrollen.

More content below the advertising

Full Metal Jacket

Full Metal Jacket is gebaseerd op het boek The Short Timers van Gustav Hasford. De eerste helft van de film toont de training van een aantal mariniers die door de grofgebekte sergeant Ermey wordt opgeleid tot harde vechtmachines. Hierbij wordt de druk voor één van de jongens te groot. De tweede helft speelt zich af in Vietnam tijdens het Tet-offensief, waarbij ze met de verschrikkingen van de oorlog worden geconfronteerd.

Pure waanzin

Regisseur Stanley Kubrick probeert met Full Metal Jacket de waanzin van de Vietnamoorlog duidelijk te maken. Vooral de onmenselijke omgang met jonge militairen wordt pijnlijk duidelijk in deze film. 

Alles voor de beste film

Na het succes van The Shining wilde Kubrick een film maken over de oorlog in Vietnam. Omdat het Amerikaanse leger niet wilde meewerken, werd de film uiteindelijk volledig opgenomen in Engeland. Kosten noch moeite werden gespaard. Een leegstaande gasfabriek werd omgebouwd tot kapotgeschoten stad. Ook liet Kubrick echte palmbomen en namaak rijstvelden overkomen om Vietnam zo goed mogelijk na te bootsen. Nou, Kubrick, da’s bijzonder goed gelukt.

Het Amerikaanse televisiefenomeen Mister Rogers krijgt binnenkort zijn eigen documentaire. En de trailer is al een tranentrekker op zich!

More content below the advertising

Geliefd

In Europa mag Mister Rogers dan weinig bekend zijn, in Amerika is dit televisiepersonage een regelrecht fenomeen. In zijn kinderprogramma Mister Rogers' Neighborhood sneed hij in de jaren 60 omstreden onderwerpen aan als scheiding, racisme en de moord op president Kennedy. De manier waarop hij dit deed maakte hem een van de meest geliefde programmamakers van zijn tijd.

Hartverwarmend

Fred Rogers, zoals Mister Rogers voluit heet, krijgt nu na al die jaren een welverdiende documentaire. Hierin wordt niet alleen zijn leven en werk belicht, maar ook de invloed die hij had op de kijkers. Vijftig jaar later kijken zijn fans met ontroering terug op het spraakmakende kinderprogramma. En afgaande op de trailer hoef je niet bekend te zijn met Mister Rogers om van deze documentaire te kunnen genieten. Ook zonder enige voorkennis is het moeilijk om niet een traantje weg te pinken bij het zien van de hartverwarmende trailer.

Won’t You Be My Neighbour gaat op 8 juni in Amerika in première. Het is nog niet bekend of de film ook in Nederland te zien zal zijn.