In The Hitman’s Bodyguard moeten Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zien te reizen terwijl er een ware klopjacht op hen is geopend. Check hier de hilarische nieuwe trailer!

Article continues after the ad

Huurmoordenaar als getuigen

In de actie-komedie krijgt Ryan Reynolds als beste bodyguard ter wereld (triple A-rated, zoals hij zelf zegt) de taak om de gewelddadige huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson) van Engeland te vervoeren naar de rechtbank in Den Haag, waar hij moet getuigen tegen een moordlustige Oost-Europese dictator (Gary Oldman).

Gedoemde missie

In de nieuwe trailer zien we dat Reynold’s missie niet vlekkeloos verloopt. Bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Den Haag en over de Amsterdamse grachtengordels; alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat Kincaid zijn getuigenis aflegt. Want ja, de de Hollywoodblockbuster is deels opgenomen in onze hoofdstad!

Amsterdam

Volgens de gemeente Amsterdam is het de grootste Amerikaanse productie in lange tijd die in Nederland is opgenomen. Ook verschillende Nederlandse acteurs hebben een rolletje weten te bemachtigen in de Amerikaanse film: Barry Atsma, Tine Joustra en Noortje Herlaar zien we voorbij komen. 

The Hitman’s Bodyguard draait vanaf 17 augustus in de bioscoop!